Skip to main content

Sepang-Norway-manjung-Semenyih-Kuala Lumpur.

assalamualaikum..


Akhirnya,jumpa juga dengan orang norway. Hiks.. tunggu punya tunggu kepulangan adi..last dapat juga jumpa. Tapi xsemua pun dapat kumpul.. sebab jumpa adi time weekdays.. so yang available cuma aku,kila,hanna saja...


Cdot still keja..sian orang tu..pedajei cdot sampai ke tempat keja..tup2 cdot still bekerja xkena buang.. hati jeneh busuk kalah bangkai..euwwwwww...pastu baget ustagajah..puuiiihhhh... LULz..


Ann xda dekat malaysia..nun di rome sana..so memang xdapat join.. acica dengan hanum keja..


Kami pun plan last minit..adi terus turun KL sehari lepas dia balik dari berjimba dekat Bali.


Kami tidur hotel 1malam.. ambil 2bilik.. aku,adelia tidur dengan adi n maia.. kila tidur dengan hanna n arryan..


Aku tumpang kereta hanna,eli dapat hantar sampai rumah hanna ja..kila ambil adi dekat stesyen bus..so kila dgn adi ler booking n check in dulu hotel.


Si maia yang ungguh comey..besaq2 jenuh la adi kepung..
Maia dia cakap juga bahasa kita..tapi adi banyak cakap dengan dia bahasa sana la..
Pantang hala camera depan muka..terus peace..hahha..


Maia midah mesra dengan orang. Syok dia ada partner..arryan pun enjoy ja main dgn maia..adelia ja xketahuan apa hahaha


Kesian adi,adelia muntah selambak atas dia..habis tengkuk n baju sekali dgn bra ada muntah adelia.
Sorry adi..sorry byk2..wuwuwu..




Lepak dalam bilik..mandi..terus keluar lepak mamak..mamak ni spoil..masak tak sedap..pastu lambat..padahal orang bukan ramai..
ZzzzzZZzzz

Habis makan terus balik lepak dalam bilik. Sembang2..gosip..tidoq...

Masa tengah rancak sembang dgn adi,time ni kila n hanna dh masuk bilik depa..time aku sembang ni dh dkt jam2 pagi..adelia n maia dh lama tidur..

Bilik kami dekat tingkat 3, nak dijadikan cerita,tgh rancak sembang tetiba adi cakap

Adi : weh..dgq bunyi guli..
Aku : pak guard kot main..


Hahahahaha.. terus adi gelak dgq aku cakap gitu..lepas ja adi teguq..terus guli tu bunyi lgi kuat..omg..aku lompat p dekat adi..kahkahkahkah..lompat dok belakang dia sambil pegang bahu..
Takut oi..orang kaya dgq org main guli ni petanda ada toyol..

Serius takut..wuwuwu..pastu terus tidoq..scary oi. Adi cakap dia memang jeneh suka menegur..hahaha



Tengah siap2 nak p bekpes n lunch..
Maia dengan adelia ok2 ja..ada la bgaduh berebut barang..tapi maia banyak mengalah..baguih maia baguih..



Maclaren vs ferrari.
Xmampu beli bekho sebab xda student negro nk masuk U..muahahaha..

Ni jalan nak p makan. Terjah sg wang saja untuk makan.

Nasi ayam.
Sama menu dgn kila.


Nasi lemak sambal sotong..adi dengan hanna.


Sudah makan,jalan2..terus aku minta diri dulu..sebab eli keja petang tu.. maka adi sambung lepak dengan kila n hanna.

Kami bertukar2 barang.
Tak berjanji pun sebenarnya..
Tup2 masing2 bagi barang hahaha..

4barang tu semua adi yang bagi..tq adi. 
Adi la bawa paling banyak gift untuk aku ,hanna n kila.. kami bagi 1gift ja..hahaha..
Kila bagi kuih bapa balang ntah dekat adi..
Aku bagi baju tie dye ja..


Sampai kita jumpa lagi.. 
Xoxo.


P/s : nan ado gambar berempat. Semua kalut dengan anak hahhaa..dengan kila2 sekali jadi kalut. Antara kami berempat..adi paling kecik molek.







Comments

Unknown said…
frendship forever mcm nie la best...
Unknown said…
"Maclaren vs ferrari."
"Xmampu beli bekho sebab xda student negro nk masuk U.."

ok,kak ton gelak sampai tersedak!kahkahkah
x sangka kan,dulu bff musuh,lani dah jadi bff piya...aturan Dia dah cukup elok
safiyyah osman said…
Kak ina..bekho kittewww mana mampu..sbb kitttewww bukan loyer...kitewwww xmasuk u...hahahahahahhahahaha

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di