Skip to main content

Raya di Melaka.

assalamualaikum..


Hari sabtu haritu, eli bawa p beraya dengan kawan2 miat dia. Kami p melaka 2bji kereta. Aku,eli n adelia 1kereta. Puchit dengan ketai 1kereta.


Rumah pertama kami p,rumah gay..hebat gila mak gay masak...

Ketam masak lemak.
Sedappp gila wei..krup krap krup krap..hahaha



Kupang . 
Sedap!!! Aku kalau tgk org masak tanpa cengkerang dia..aku kureng sikit..
Tp ni masa dkt rumah gay..memang belambak aku makan..
Marveles nak mampoih oi..

Memang best la.. 
Lepak2 rumah gay lama gak..pastu trus p minum coconut shake klebang.

Berjaya memujuk eli.
Hehehe..
Sebab ikutkan eli nak balik awai sebab dia nak OT..
Tapi pujuk2..last dia ok..hehehe..


Murah ja no.
1gelas RM2.50.

Habis minum terus p rumah naning plak.
Rina suhaimi pun ada sekali..
Syok la sembang..selamat rina paham aku cakap hahahahaha..
Aku kedahan tahap ke7..xboleh buang oi..xpandai aku nak cakap keyel2..hahaha


Lepak plak rumah naning. Pekena mee goreng,rendang dgn nasi impit.. mak naning ada buat tapai..

Mee goreng n rendang memang sedappppppp gila. Aku ni gila mee. Memang makan kaw2 lerr ..

Lepak2..adelia pun bukan main suka tawaf rumah naning.. -.-"


Jam10++ terus gerak balik sepang. Eli minta aku drive..aku drive ada 30min..pastu serender..aku rasa macam aku bawa melelong..xtau la perasaan or memang betoi melellong hahhaa..
Terus down..
Sedih sungguh dgn kelemahan diri sendiri..


Aku tahun ni xda buat rumah terbuka ka apa..tpi sapa nak mai beraya dekat rumah sewa aku..sila la..roger awai 1hari..boleh aku masak2.. :)

Bye uoll.





Comments

IbuNoey said…
wow,sedapnya ketam tu..dah lama teringin nak makan ketam tapi malas nak ngopek..
Umi Qi said…
Gojes lah mama nih pakai shawl.... :)
Puan Ida said…
salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com
ina khairina said…
Nak dtg raya kat sepang,nti buat soto ye....hehe
safiyyah osman said…
Kak ina..klu jdi mai roger awai ok..saya buat :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..