Skip to main content

Kejutan buat suami.

assalamualaikum..


Persediaan untuk buat kejutan.hehehe
28.8 birthday eli.. aku memang dah plan nak buat something untuk dia.. tapi jadi teragak-agak..memula plan nak panggil kawan2 rapat dia sekali join buat surprise...tapi memandangkan xda geng perempuan yang boleh join..maka aku segan la..so cancel. Terpaksa buuat sendiri.


28.8 birthday dia..27.8 petang baru aku p beli barang..selamat ler adik tat boleh mai rumah bawa aku p kedai kek n kedai bunga..fuhhhh..

Sepatutnya,tat kena sampai rumah dalam jam 5ptg gitu..sebab eli balik pukul7.. so sempat la kan nak beli kek n bunga bawa nyorok..sekali tat sampai pukul6!!!!!

Omg..aku dah gelabah..dengan kedai bunga n kek pun aku xtau hahaha..aku tipu eli kata tat nk bawa p kfc..eli ok ja..aku keluar rumah jam 6 lebih-lebih gak la..

Call fareez(kwan eli),tanya dekat mana kedai bunga sebab tahun lepas fareez dah tlg p beli bunga utk eli hehe..fareez bagitau kedai..selamat aku familiar dengan tempat yang fareez bagitau..

Sampai kedai bunga tengok dia tulis "closed"..demmmm!!! Aku terus call owner dia..dia cakap tggu..pukul 7.20 dia sampai..maka tunggu la aku dari pukul 6.45ptg sampai jam 7.20ptg. 

Amoi tu sampai,dia buat bunga aku.. pukul7.45 7.50 baru siap bunga aku.. -.-"

Terus gerak balik..cari kedai kek plak.. sambil2 tu wasap eli..

Wasap pertama. Aku cuba xmau jdi gelabah..tp aku dok tanya dia dh gerak balik rumah ka belum..hahaha


Bayangkan pukul 7.suku aku kata ada dekat kfc..padahal aku tgh dok depan kedai bunga tggu amoi tu sampai ..wuwuwuwu..

Bunga RM70.
Floristnilai. Dia ada website n boleh order online.
Tahun lepas pun aku order yang sama.cuma bunga lebih sikit berbanding tahun ni.


KekbukanSRyang punya.kek murah ja..RM25. Tapi sedap.

Dah settle beli kek n bunga,singgah kfc. Beli 3ketul ayam n nuget only..saja buat syarat hahaha


Sampai rumah pukul9 ..sambil tu aku potpet2 bagitau..aku lambat sebab ayam kfc habis hahahaha :p

Aku : b u tau dak..kfc punya ramai org..dah ramai tup2 depa kata ayam habis...

Eli : staff xcukup kot..ayam lambat masak..

Aku : rasanya mmg staff xckup..tu y i dpt 3ketui ja ayam.


Hahahha.. penat berlakon uoll.. 
Relax2 sat..pukul 10 lebih gitu aku naik atas.

Aku : b jaga adelia sat..i nk kemas bilik niaga i..

Eli : ok..u buat cpt2..i mengantuk ni.

Maka aku pun laju2 masuk bilik niaga aku. Kemas2 sikit n setup apa yang patut.

Time ni kek dalam petiais.
Eli dah tau kata ada kek..tapi dia xtau kata aku nk buat small surprise dekat dia.
Selamat tat balik gombak..kalau x..zzzzZzzZ.

Lilin aku beli dkt daiso masa lepak dengan hanna kila adi.
Kotak guna kotak yang ada saja. Meja kecik xda.

Aku try buat i love u guna lilin tu..makkk aii bentuk love tu susah oi nak buat.

Pas dah confirm ok..baru aku setup bebetul.

Kain merah ni sebenarnya kain curtain..hahahaha..


I love u,adli yusop.

Jam11.50 gitu baru aku start nyalakan lilin. Time ni eli dah lena..adelia pun dah lena. Lega aku adelia dah lena.


Tadaaaaaa!!!
Gigih oi nyalakan lilin satu2..


Aku dah nyala lilin aku turun bawah kejut eli.

B: b..b..bangun..

Eli : i baru lena..u nk buat apa..

Aku: bangun la..jom naik atas*sambil tarik2 tangan dia*..

Eli : u buat apa dekat atas..

Aku : bangun la..jom la sat naik atas..i nk celebrate birthday u..

Eli : ok..u tlg pasang ubat nyamuk..

Masa aku p pasang ubat nyamuk..eli naik atas..pastu aku laju2 ikut belakang dia..hehehe..

Dia tengok2..dia macam terstop bila nampak lilin2 terpasang tu.. aku time ni malu2 hahahha..segan gila hahaha


Pastu aku halau dia turun..muahahaha.aku cakap..dah2..p tidoq..sambung esok..hahha..

Kiranya 90% menjadi la surprise aku. Hehe..

Semalam aku sembang dengan dia..

Aku : u suka dak i buat surprise mcm tu?..u mcm xhargai ja..hahaha

Eli : hahaha..i suka la..rasa sweet ja..

Aku : yaka..ka u bohong?

Eli : betui la hahha..u tu dah la menipu kata kfc ayam habis..

Aku : hahahahahaha..


~~~~

Aku : u tau dak i gelabah gila pikiaq mcmna nk bawa masuk bunga..selamat masa i sampai u kata u nak keluar beli rokok..u kluar ja..i tgk u dh jauh..laju2 i bawa masuk bunga..hehe

Eli : tq syg..love u.



Sekian saja cerita yang aku nk share. Hehe


Selamat hari lahir syg..i doakan u diberi kesihatan yang baik n murah rezeki. I dgn adelia sayang u sgt2..xoxo.






Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi