Skip to main content

Dengki tak sudah-sudah.

assalamualaikum..


Sebab dengki muka boleh jadi buruk. Tau x?.. xkisah la hg tu kurus ka..badan cutting model ka..tapi sebab dalam hati ada sifat dengki..terus orang nampak hg buruk. Bukan buruk dekat badan ja,muka pun turut sama terjebak. KESIAN.


2bulan lepas fasha(owner butik pengantin sungai petani),call aku. Minta tolong clear nama dia dan butik dia.


Sebab fasha ni baik,bagus..aku pun google apa yang dia cerita.. aku jumpa dengan ini..


Motif?..
Bukan 1 komen yang aku jumpa..banyak entry orang pasal butik area sungai petani..dia akan komen ayat sejibik mcmni..

Selama aku kenal fasha..aku dulu b4 kawen b4 tunang..memang salu lepak butik dia untuk survey2 n sembang..kadang teman kawan2 y nak kawen..Semua cus dia cantik2..makeup cun melecun..

Dan aku pun pernah jumpa blog yang terang2 kutuk fasha..owner blog tu xpuas hati..

Derrr... kita kalau nak sembang kencang..biaq la sekencang duit dalam poket.

Sembang nak itu nak ini..tapi bila fasha letak harga..cakap mahal..minta murah..ingat fasha tu kakak kandung hg ka...muahahha..

Satu lagi cus yang jeneh belagak..bodoh sombong. Hg nk hire kawan tu..tapi hg punya MERAK serupa kawan tu kuli batak plak..

Susah.
Susah kalau kita pandang rendah sangat pada orang.

Kesian fasha. 

Serius,aku memang rekemen sapa2 nak kawen area sungai petani/bertam/gurun..hire butik fasha(andaman vogue),butik dia deoan sharp sungai petani.

Insyallah ampa akan puas hati. Cuma pesan aku. Jgn sombong. Jgn sembang kencang. Jgn nk dia ikut ja ckp hg.. sbb kadang2 buah fikiran depa pun boleh pakai. Berkomunikasi lah secara baik. 

Jgn perangai ala2 mak datin fussy ok.. sapa pun xsuka. Bila org xsuka..susah la nak dpt outcome yang cantik.

Aku jumpa blog ni.
Dia hire team fasha untuk buat baju kawen dia.
Makeup sekali.



Nampak???..
Idea aku dan pemiliknya...pemilik butik andaman vogue adalah fasha.

Insyallah wei kalau ampa mula humble dengan orang..cakap baik2..bagitau hajat ampa baik2 ..orang pun senang nak layan..senang nak berbincang n bagi yang terbaik.

Pengalaman aku sendiri dengan fasha pun alhamdulillah..ok..fasha sangat membantu aku time aku nk tunang..nak kawen..

Aku awai2 gtau aku ni baget kecil..apa dia boleh bagi..bila dia explain apa dia boleh bagi..aku pun "oooo ok.."..

Nak deman lebih2 xberani sbb aku sedaq diri..baget ciput. 

Kdg setengah org..xsedaq diri..nk grand2..tpi baget ciput..LOL.




Aku baru nk add dia jdi friend muahaha..

Ni gambar terbaru cus fasha


























Miahahaha..
Saja letak banyak2 gambar aku.
Ni tunang n nikah/kawen..
Masa majlis bertandang pun aku ambil fasha juga.
Pink-tunang
Light blue -nikah/kawen
Putih purple-bertandang

So pada b2b area sungai petani, atau sesapa ja yang cari butik pengantin area sungai petani boleh la ke andaman vogue.

Kalau terbaca komen anon tu..sila abaikan.
Nampak sangat apa dia cakap xbetul kan.

Uoll boleh p terjah sendiri butik fasha or view melalui fb .

Insyallah kalau kita senangkan kerja org..allah mudahkan utk kita.

Jgn biadap dan jangan belagak if kita nak gunakan khidmat orang. Melainkan kita sendiri pandai makeup or buat pelamin semua sendiri..

To fasha :-
Good luck weiii..semoga bisnes bertambah maju. 

:)












Comments

Anonymous said…
Cntiknya muka akak piya..mekap lain..xmekap cntik..mekap pn cntik..untungla..tp asyik wt peace je pengantin..hehe
Anonymous said…
Anon ni ibarat orang baling batu sembunyi tangan.
penakut. (kak Anon tang nama saja, hehehe)

kalau betui apa yang hang tulis tu, ha, up satu entry, cerita apa yang jadi. Up bukti apa yang fasha buat tak elok tu.
Huduh tang mana.

Kak time nak kawen dulu, ramai gak duk suggest butik fasha, tapi jauh ngat aih nak pi mekap sampai ke SP tu. hahaha.
safiyyah osman said…
Auwwwwm..kembang i..hahhhahahaa :p
safiyyah osman said…
Yala kak dok jauh kan...klu gurun ok lgi.. tp still jauh..huhu
Anonymous said…
Gmbar yg 1st latest cust fasha 2 bdk opis saya..serius mmg cun sgt

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi