Skip to main content

Review :: Susu NAN GROW3 dari Nestle

assalamualaikum..

Now adelia minum susu ni. Dah masuk kotak ke-5.
So far so good.

Kenapa aku tukar susu??

Sebelum ni adelia minum susu enfagrow.. dia dok sembelit teruk so aku tukar. Banyak susu aku tukar..tapi adelia xmau minum

Sampai la aku cuba susu NAN grow3 nie..ajaib!!!adelia suka uoll.

Kenapa aku pilih NAN grow3?..

1. Sebab dia ada kandungan ARA & DHA sama mcm enfa punya susu.

2.sebab dia ada BAKTERIA baik iaitu BIFIDUS(kultur BL aktif),baik untuk usus. 

3. NO ADDED SUCROSE.


bila baca kandungan dia, aku pun yakin nak beli. Atleast baktiria baik untuk usus tu dapat bantu sistem penghadaman adelia. Start minum susu ni,adelia berak hari2..kira sedikit sebanyak membantu adelia supaya xsembelit.

Aku memang surpise la bila adelia suka minum susu ni.. dan lagi 1 aku perasan yang adelia cepat lapar. Maybe sebab susu ni mudah hadam sebab tekstur dia halus gila.

Hasil dari pembacaan aku,susu NAN grow3 ni ramai doktor yang rekemen juga..sebab dia susu yang paling hampir dengan susu ibu..selain dari susu kambing.

Nak bancuh susu NAN grow3 ni bukan boleh sebarangan ye uoll.

Air kena suam-suam saja. Xboleh suam panas..suam yang memang bila bagi anak,anak boleh terus minum.


45c air suam. Sendiri kena pandai agak. :)


Isi kandungan susu.

No added sucrose.

Anak kita sebenarnya memang memerlukan gula untuk aktif. Tapi disebabkan adelia pun dah besar..dah boleh dapat gula dari pelbagai makanan..so adalah sangat baik,aku bagi dia susu yang tanpa gula.Enfa dulu ada kandungan gula tambahan juga. So now bagi yang tanpa gula tambahan.


Ramai yang tau cuma susu anmum ja tanpa gula tambahan kan..tapi sebenarnya susu NAN GROW3 juga tiada gula tambahan.

Dari segi harga,susu NAN GROW3 ni lebih murah dan berbaloi. 700g RM36-Rm40.

Selalunya dapat sekali gift. Baru2 ni beli dapat buku sekali cd.

 Cukup 3buah.
:)


Cuba la try ye..insyallah bagus sebab lagi 1 dia cuma ada perisa natural.

Aku nasihatkan sebaiknya bagi anak susu yang perisa natural. Sebab baik untuk gusi dan gigi anak. Kalau bagi perisa honey atau coklat or apa saja perisa..sah2 kandungan gula tinggi dan gigi anak akan cepat rosak..

Oh lgi 1..dulu tahun 2008 heboh pasal susu NESTLE NAN ada melamin..tapi pihak nestle dah gerenti yang susu depa bukan dari china.

:)..jgn risau ok.
Ni salah satu ikhtiar kita.
Pada yang baru bersalin,sebaiknya susulah anak anda dengan susu badan. Itu sebaik2 susu yang ada.

Tapi kalau allah dah tentukan setakat itu rezeki anak,n perlu campur susu..xapa..kita ikhtiar sedaya mampu. Okeh! :)

Bye uoll.



Comments

CikNaa said…
elok susu nan ni.. afiq pun minum lame ritu..
Mimy Hamid said…
eh bestnya beli susu dapat buku..berbaloi..akak tak nak tukar sbb fayel serasi dengan s26...
nabila zaremi said…
tetiba rasa nak check susu ank sebab sebelum nie asben yg beli susu...
safiyyah osman said…
Kak mimy..fayeldh ok susu s26 baik maintain ja..adelia sya tukar sbb kes sebelit tu la..ingt sbb susu enfa sembelit jdi truk...huhu..
Chekgu Azrine said…
Nanti kalau aish dh nk masuk 2 tahhn blhla nak cuba susu ni..yg pntg xsembelit tu..
IbuNoey said…
susu Nan ni memang elok..dulu AniqFiras minum susu ni,makin debab..tapi dah lama ckit, dia dah tak nak,tukar ke S26..
Mar Mansor said…
baru je 3 mggu cik aisyah minum dumex mamil all in one..asik mintak susu jek..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi