Skip to main content

Persiapan raya untuk Adelia Adli.

assalamualaikum..


Settle dah part untuk adelia. Aku xbeli banyak pun. Semua beli dekat bazaar ja uoll.total habis untuk pakaian dengan kasut adelia dalam Rm100 gitu.


Aku xbeli pun baju kurung sebab macam xberbaloi plak nak beli kan. Mahal..pastu nak pakai sat ja.. So xyah..pakai ja skirt n singlet nanti..sejuk n xpanas gittewww..


Adelia cepat berpeluh,bila berpeluh start la nak cranky.. T__T ..nak selamat kena cari baju yang xakan dia rasa panas n berpeluh.


Tahun ni persiapan rasa macam lebih sikit dari tahun lepas. Tahun lepas aku xbeli baju raya pun..pakai mana yang ada ja..eli pun xbeli..dia pakai baju melayu masa akad nikah dulu. Time dekat adelia ja beli 1romper sehelai.

Tahun ni lebih sikit. Adelia pun dah big girl.

Semalam p bazar dekat klang. Jalan taiping kot. Saja p sana sebab besaq gila bazaar dia..

Ni la baju bajan adelia nanti.
Skirt 2helai
Singlet selai
Baju longsleeve sehelai
Peplum sehelai
Seluar selai.
Kasut 1pasang


Skirt 2helai  dgn singlet dedua aku beli dekat kenanga ja..hahaha.. 
Baju longsleeve beli dekat reject shop
Peplum,seluar,kasut beli dekat bazar jln taiping.

Dekat bazar jln taiping habis Rm40 ja. Kasut rm20 sepasang, baju dengan seluar tu selai Rm10..

Ni baju yang dah sedia ada. Xpernah pakai lagi.so boleh pakai masa raya.

Dress tengah tu,aku beli masa adelia dalam perut lagi. Setahun lebih juga la aku simpan.

Baju kiri tu beli 3 4bulan lepas.simpan juga..seluar jeans pun sama. Beli masa p bandung dulu.

Aku jeneh kalau berkenan..aku beli. Xkisah la murah ka mahai..brand ka xbrand..gittewww..

Itu saja la persiapan untuk adelia sambut raya. Cuma aku plan nk cari lagi 1pasang kasut. 

Headband2 nan ado sebab adelia now jakun. Xmau pakai apa atas kepala. Stress aku..hhahaha..

Persiapan mak apak adelia..next entry..tengah tunggu baju raya aku sampai depan muka ni. Ioll beli online ja.. tssskkk..


Bye uoll.





Comments

Unknown said…
dah siap baju anak,baju kami sekeluarga masih dekat mak saya lagi.mak tolong jahitkan..teruja nak tengok rupa baju melayu anak..heheh
safiyyah osman said…
Hehehe..teruja gila kan..raya ada anak.. :)
Unknown said…
murah
tp cantik2 baju adelia
Unknown said…
wah,meriah baju adelia..hehe..
Cik Siti Hajar said…
bazar kat klang tu... memang besar dan meriah.. lagi2 pegi nak dekat raya.. macam2 pesen boleh jumpa.. :)
Piyah nnti mai umah raya nie ok..plis bwk adelia sekali!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..