Skip to main content

Koleksi diapers bag aku.

assalamualaikum..


Aku dari mula kerja memang gila handbag.. time tu bwli handbag memang untuk guna lanyak kaw2.. 1st handbag aku brand roxy..warna hitam..beli dekat peragin mall dengan zana time tu. Kalau ikutkan xmampu nak beli..tapi sebab time tu kerja n sambil buat partime jual product collagen..ada duit extra...hehehe.. now handbag tu kakak aku rembat.


Bila dah ada anak...beli handbag pun sebab nak jadikan diapers bag.

Semua aju buat jadi diapers bag kecuali 2sling bag tu ja xguna2 pun.
Handbag ni ikutkan aku beli 3bji ja. 1bji dapat free..yang lain semua dapat sebagai komisen jdi dropship.

Aku gtau kak lily, yang aku xmau duit..aku nak handbag sebagai komisen...hehehe..

Aku memang minatttt gilaaaaaaa bowling handbag. Sebab bila pakai boleh feeling mak datin..kahkahkah..

Aku dulu pakai beg hat polka dot reben tu ja bilq keluar..tapi eli xsuka..dia cakap buruk n nampak macam orang tua.. T__T

So aku pun start la kumpul beg yang biasa mcmni tapi boleh jdikan diapers bag.

So far bowling bag aku ni memang muat utk letak barang adelia. Sebab barang xbyk..aku kan xpakai makeup2 suma..so ruang untuk barang adelia cun2 ja muat.

Biasa barang aku cuma purse dengan hf ja.

Barang adelia plak
Pampers
Susu
Botol
Bekas air panas
Seluar(standby)
Baju (standby)
Changing mat

Baju n seluar standby tu option ja..if jalan jauh sangat baru bawa..

Bowling bag ruang dalam dia besaq gak..so memang senang..



Pink kulit ular tu kak lily bag free sebagai sample untuk iklankan online shop dia..

Yang hitam ada Studed tu aku beli sendiri.itu brand f21..beli dengan kak lily juga..y lain dapat sebagai komisen.

Tote bag ni lagi senang la kalau buat diapers bag. Ruang besar. Now aku tengah gila dok pakai tote bag f21 iteeww.. 


Travel ke bali.. bawa handbag ni..sebab dia boleh jdi sling bag sekali..


Time travel ke istanbul..sama mcm beg yang atas..cuma beza warna ja..

Beg ni la jdi diapers bag sepanjang aku travel. Sling bag adalah beg paling selamat kalau travel.

Diapers bag time dating bersama anak.hehehe..



Beg ni bkn dari kak lily..ni beli time dkt isketambola..jarang pakai sebab sayang..hahaha.. ni lagi besaq dalam dia..


Sapa kata dah ada anak xleh nak style??muahahaa.. aku ni dapat plak laki cerewet pasai fesyen2 ni..lagi lerrr susah..tapi lama2 rasa best plak..

Semua koleksi handbag aku ni..1sen pun xda duit eli..sebab tu aku boleh kumpul sakan2 handbag..mihmihmih..

Semalam eli tanya..banyak bag u..
Cecepat aku explain.. 3bji bag guna duit untung berniaga barang baby.. 3bag dalam Rm200 inc pos.. bayar 2kali plak..yang lain komisen sebab dapat jual bag banyak.



Yang aku boleh bisnes handbag under kak lily sebab bila dpt beg..waaaahhh!tkejut uoll...cantik sangat.. jahitan kemas..material elok..mcmna tengok dalam gambar..mcmtu la uoll akan dapat..sebab tu aku berani nk jual..sebab sure 100% puas hati. 

Aku ni cheapskate. Kalau boleh dpt yang original..murah dari butik..baik aku beli awal2..handbag kak lily jual 100% original. 

Masa aku p istanbul..jumpa sejibik handbag mango mcm aku beli dari kak lily..miahaha.. 

Kenapa murah?..sebab handbag dari oversea..barang dari oversea memang murah. Bila masuk malaysia markup sebab tax..tu yang mahal.

Mcm aku beli jam fossil dengan hidden wedges sketchers..

Hidden wedges sketchers dekat butik ou Rm600-700..aku beli dari amazon dapat Rm290-Rm300 ja..

Jam fossil minta kawan on9 aku beli dekat australia..Rm350 ja..dekat malaysia Rm650-750 ..

Nampak?..


Handbag kak lily jual..murah.oversea mari..design sebijik sejibon mcm dekat butik..lagi mau banyak songeh..hahahaa..

Pada yang tengah cari handbag guess,mng n  f21..boleh add fb kila krol atau follow ig @qaylaa_shope

Kalau nak berniaga atau jadi dropship, boleh terus contact kak lily dekat fb beliau.

Like fan pages kak lily
Fb :: luni shoppe

@

Lunie e-shoppe II


Bye uol








Comments

kueh bakar said…
beg guni tu, kalau gm plaza takdak ker? borong rm 6 ker?

tq

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim