Skip to main content

Hampir 8bulan pakai BOTOL KACA untuk susukan adelia.

assalamualaikum..

Dah 8bulan guna botol susu kaca brand life factory ni. 
So far alhamdulillah. Sebijik pun xpecah lagi..

Botol susu kaca ni, bukan kaca cikai2..kaca kualiti bagus. 

Adelia masa umur 8 9bln suka juga baling botoi ikut dan.. aku sendiri pun pernah bagi botol kaca ni jatuh dari meja makan paras pinggang..teebagi jatuh masa nk turun kereta.. tapi alhamdulillah ..xcrack or pecah.


Bodo la life factory kalau buat botol kaca senang pecah..hahahaha..

TAPI, kalau botol kaca ni jatuh time xda penutup..memang % besar la akan pecah mulut atas dia.. ye dak..

Selagi jatuh dalam keadaan mulut atas ada penutup..n badan botol ada sleeve dia..insyallah botol xakan pecah.

Aku siap demo lagi dekat orang yang xkonpiden tengok botol kaca aku guna ni..

Bab berat, maybe masa adelia mula pakai tu..memang berat..tapi bagi aku biasa la..kuat sikit tangan dia.. now dia dah pegang botol sendiri..dan dah xbaling dah botol ikut dan..habis minum dia akan panggil aku untuk ambil botol dekat tangan dia..

Aku sangat sangat rekemen la pada yang tengah cari botol kaca. Botol kaca memang terbaik.

Xperlu risau pasal bahan kimia.. bila basuh senang..bau susu xmelekat langsung..stain susu senang cuci.

Kalau nak stril pun, just rendam air panas yang mendidih ja..

Teat aku tukar 3bulan sekali. Teat xkisah brand apa pun.. 


Maybe 1st time kita kena dam modai tinggi sikit untuk beli botol kaca ni..tapi ok apa..lepas 6bulan kita dah xyah keluaq duit dah pun nak beli botol susu baru..

Aku memang rasa selamat bila dah bagi adelia pakai botol kaca ni.. :)

Pada y nak cuba, try la.. insyallah puas hati. 

Brand life factory ni dari US.. segala stuff yang berkaitan dengan brand ni uoll boleh beli di 

http://www.thebabyshop.my


Semua barang life factory n barang baby lain, aku beli dekat sini.. gerenti boleh percaya :)

Bye2.

Comments

Umi Qi said…
Oh best yer....mmg mahal kan...tp berbaloi utk jangka masa panjang....apa yg penting berguna sgt2 utk ur baby...mcm best jek dia pegang...some bottle plastik punya stain susu sgt lah tinggi, wpun dah steril....ohhh kena beli satu cuba :) tq dear kasi link
Mimy Hamid said…
terbaik review..botol ni jenis wide neck ke...Fayel mmg habit baling botol kasi lempar...risau..dah piya ckp tak pecah nak cuba tp mesti wide neck (botol gemuk lebar) sbb dia tak suka puting panjang botol tirus
Cik Puan Rara said…
thanks sbb riview piya.mmg nk pakai kan priness botol kaca pon ingat.
safiyyah osman said…
Kak mimy..dia puting pjg ke atas ..bkn wide neck..huhu
zara's mommy said…
Piyah..klu botoi susu kaca jenis tommie tippie tu pun ok jugak kan..
zara's mommy said…
Piyah,klu botol susu kaca jenis tommie tippie sama jugak kan..
Mummy Hana said…
Ok ye botol nih...puting dia jenis camne ye..sbb skang baby sy guna botol MAM sbb puting dia tu..puting jenis bulat dia takmo..mak sy plak soh beli botol kaca..so skang nak kene survey mana yg ok...huhu

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim