Skip to main content

Berbuka puasa di Restoran Down town klia seafood.

assalamualaikum..


Masuk ni kali ke-3 berbuka diluar. Mati2 ingat kali kedua..padahal lupa haritu ada berbuka dekat nandos. Aku suka masak. Suka makan..so makan luar kadang xbest sebab adelia sekarang kemain nak jalan merata..

Kalini makan beramai2 dengan kawan tempat keja eli. Ramai bujang kot. Adelia syok la..uncle2 semua suka melayan dia..


Excited nak berbuka dekat luaq..muahaha..



Adelia yang cool.
Dia sekarang kalau kita marah..
Dia mengeliat badan sambil dok sebut "waauuu..wauuu"..banyak2 kali..lepas tu nangis..
-.-"


Dah sampai dekat Restoran tu..duduk relax2..eli yang p ambil makanan.



Meja aku. 1meja duduk 6orang ja. 
Macam2 lauk ada..


Aku snap gambar lambat..
Ulam2 n kerabu..
Xtry pun..


Ikan bakar dengan sup kambing.
Aku ambil sup tu sebab mula2 ingat sup daging. Sedap wei..sekali makan isi..aku rasa mcm kambing tengah dokk atas riba..hahhaa
Terus luah..aku sekarang dah xlalu kambing..tekak xboleh terima. Selamat eli habiskan.




Koteaw n mee goreng..pastu lauk pauk pun banyak..

Ketam ada
Udang ada
Sotong ada
Ikan ada
Sambal petai telur puyuh ada..

Semua sedap. Cuma semua masakan dia terlebih garam.

Buffet ni 1kepala Rm38. 
Semalam aku makan nasi ciput gila. Pastu ratah lauk ja banyak..

Adelia dia kan baru dapat kaki..tawaf merata alam. Penat nak jaga tau..kemain dia ..adelia ni jeneh xtakut dekat manusia.hahaha..tu yang dia xheran dok tawaf merata..


Dalam pukul9 gitu kami pun gerak balik.

Harini sendiri masak.
Bye uoll.




Comments

Mimy Hamid said…
adelia kelakar..wauu wauu..heheh

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi