Skip to main content

Berbuka puasa bersama teman-teman.

assalamualaikum..

Aku balik kampung hari ahad sabtu. Jam2.15ptg dah dalam flight. Sampai airport penang jam3 ptg.

Adelia adli ucuk2 ..
Pakai baju sleveless dgn panties ja..
Senang.
Adelia cepat berpeluh..
So pakai gini jala dia selesa.



Ni gambar malam b4 balik..saja letak hahha  
Handbag aku tu beli dari luni e shoppe II
Atau boleh contact fb kila krol.
Harga Rm70 ja kot xsilap..lupa dah.

Ni la diapers bag. Xkuasa aku nak bawa beg lain dah hahaha..


Sambung story..

Dari airport penang,ayah dengan mak sarimah mai ambil..

Aku tidoq umah ayah dulu.. petang tu dah janji nak berbuka puasa ramai2 dengan kawan2 sekolah masa aku form1-form2.

10 orang semua. Xramai yang dapat join. Memula aku plan xmau bawa adelia. Muahahaa.. dah tinggal dah tau..tapi asma xchaq n fatin suruh bawa juga..sebab kesian..aku pun kesian..so chaq patah balik ambil adelia.

Selamat adelia behave..xcranky..dia punya mood ok..semua orang dia mau...xheran pun dekat aku..

Tq ye encik mohd noradli sebab izin i buka puasa dengan kawan2..

Kami berbuka dekat dking sebelah giant sungai petani..

Menu untuk 10orang. Bayar sorang Rm30. Rezeki aku,asma belanja..tq asma. Nanti belanka lagi k hahaha.. y lain jangan jeles. :p


Dking ni..ikan bakar dia sedap..yang lain ok2 ja..popia dia sedap..pastu seri muka dia pun sedap uoll..

Lepas makan..lepak2 sat dekat dking tu..pukul 9.30mlm chaq asma n fatin hantar aku balik..

Depa ajak p jalan2..tapi aku xnak..sebab susah la adelia kan..dia xlena lagi..takut mengamuk...

Dah ada anak ni..mcmni la kan..nak berjimba pun..berjimba dalam iman ja..

Sroootttt2!

Malam tu pipah singgah mai rumah ayah..dia sedekah dekat aku pashmina..hehehe..tq pipah!

Seronok balik kampung. Kalau sempat nak singgah rumah zana tengok arryan.. 

Pastu nak keluar tengok wayang dengan pipah..kalau niny free nak ajak niny.. omg..banyak aku plan..hahaha

Bye.



Comments

Chekgu Azrine said…
Enjoy ur balik kg sis
Anonymous said…
salam,
mana nak borong diapers beg tu? dah lama aku cari...
yang aku jumpa yang kartun jer...
yg corak coloring macam tu tak pernah jumpa...tanya org2 uptown, berat benor mulut nak bagitau...

tq in advance..
Mas Zull said…
assalamualaikum safiyyah...seronoknya dpt balik kg...;)
ciksuen said…
menariknye gamba makanan2 tu! :D
safiyyah osman said…
Cri dkt gm klang..tingkat3...kdai dpan eskltor..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim