Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Berbuka puasa di Restoran Down town klia seafood.

assalamualaikum.. Masuk ni kali ke-3 berbuka diluar. Mati2 ingat kali kedua..padahal lupa haritu ada berbuka dekat nandos. Aku suka masak. Suka makan..so makan luar kadang xbest sebab adelia sekarang kemain nak jalan merata.. Kalini makan beramai2 dengan kawan tempat keja eli. Ramai bujang kot. Adelia syok la..uncle2 semua suka melayan dia.. Excited nak berbuka dekat luaq..muahaha.. Adelia yang cool. Dia sekarang kalau kita marah.. Dia mengeliat badan sambil dok sebut "waauuu..wauuu"..banyak2 kali..lepas tu nangis.. -.-" Dah sampai dekat Restoran tu..duduk relax2..eli yang p ambil makanan. Meja aku. 1meja duduk 6orang ja.  Macam2 lauk ada.. Aku snap gambar lambat.. Ulam2 n kerabu.. Xtry pun.. Ikan bakar dengan sup kambing. Aku ambil sup tu sebab mula2 ingat sup daging. Sedap wei..sekali makan isi..aku rasa mcm kambing tengah dokk atas riba..hahhaa Terus luah..aku sekarang dah xlalu kambing..tekak xboleh terima. Selamat eli habiskan. Koteaw n mee goreng..pastu lauk pauk p

Berbuka puasa di Restoran Down town klia seafood.

assalamualaikum.. Masuk ni kali ke-3 berbuka diluar. Mati2 ingat kali kedua..padahal lupa haritu ada berbuka dekat nandos. Aku suka masak. Suka makan..so makan luar kadang xbest sebab adelia sekarang kemain nak jalan merata.. Kalini makan beramai2 dengan kawan tempat keja eli. Ramai bujang kot. Adelia syok la..uncle2 semua suka melayan dia.. Excited nak berbuka dekat luaq..muahaha.. Adelia yang cool. Dia sekarang kalau kita marah.. Dia mengeliat badan sambil dok sebut "waauuu..wauuu"..banyak2 kali..lepas tu nangis.. -.-" Dah sampai dekat Restoran tu..duduk relax2..eli yang p ambil makanan. Meja aku. 1meja duduk 6orang ja.  Macam2 lauk ada.. Aku snap gambar lambat.. Ulam2 n kerabu.. Xtry pun.. Ikan bakar dengan sup kambing. Aku ambil sup tu sebab mula2 ingat sup daging. Sedap wei..sekali makan isi..aku rasa mcm kambing tengah dokk atas riba..hahhaa Terus luah..aku sekarang dah xlalu kambing..tekak xboleh ter

Review :: Susu NAN GROW3 dari Nestle

assalamualaikum.. Now adelia minum susu ni. Dah masuk kotak ke-5. So far so good. Kenapa aku tukar susu?? Sebelum ni adelia minum susu enfagrow.. dia dok sembelit teruk so aku tukar. Banyak susu aku tukar..tapi adelia xmau minum Sampai la aku cuba susu NAN grow3 nie..ajaib!!!adelia suka uoll. Kenapa aku pilih NAN grow3?.. 1. Sebab dia ada kandungan ARA & DHA sama mcm enfa punya susu. 2.sebab dia ada BAKTERIA baik iaitu BIFIDUS(kultur BL aktif),baik untuk usus.  3. NO ADDED SUCROSE. bila baca kandungan dia, aku pun yakin nak beli. Atleast baktiria baik untuk usus tu dapat bantu sistem penghadaman adelia. Start minum susu ni,adelia berak hari2..kira sedikit sebanyak membantu adelia supaya xsembelit. Aku memang surpise la bila adelia suka minum susu ni.. dan lagi 1 aku perasan yang adelia cepat lapar. Maybe sebab susu ni mudah hadam sebab tekstur dia halus gila. Hasil dari pembacaan aku,susu NAN grow3 ni ramai doktor yang rekemen juga..sebab dia susu yang paling hampir dengan susu ibu

Review :: Susu NAN GROW3 dari Nestle

assalamualaikum.. Now adelia minum susu ni. Dah masuk kotak ke-5. So far so good. Kenapa aku tukar susu?? Sebelum ni adelia minum susu enfagrow.. dia dok sembelit teruk so aku tukar. Banyak susu aku tukar..tapi adelia xmau minum Sampai la aku cuba susu NAN grow3 nie..ajaib!!!adelia suka uoll. Kenapa aku pilih NAN grow3?.. 1. Sebab dia ada kandungan ARA & DHA sama mcm enfa punya susu. 2.sebab dia ada BAKTERIA baik iaitu BIFIDUS(kultur BL aktif),baik untuk usus.  3. NO ADDED SUCROSE. bila baca kandungan dia, aku pun yakin nak beli. Atleast baktiria baik untuk usus tu dapat bantu sistem penghadaman adelia. Start minum susu ni,adelia berak hari2..kira sedikit sebanyak membantu adelia supaya xsembelit. Aku memang surpise la bila adelia suka minum susu ni.. dan lagi 1 aku perasan yang adelia cepat lapar. Maybe sebab susu ni mudah hadam sebab tekstur dia halus gila. Hasil dari pembacaan aku,susu NAN grow3 ni ramai doktor yang rekemen juga.

TruBellai. <<<< HEBAT!!

assalamualaikum.. Rahsia dalaman. Aku baru cuba 1product kesihatan dan penjagaan dalaman. Result memang diluar jangkaan aku. Meletop2 uoll. Aku dari masa pregnant memang naaaakkkk sangat jadi hot mommy. Whahahahaa.. macam-macam ok aku cuba... teringin nak p SPA, tapiiiiiiiiiiiii.. tau saja la..adelia xda sapa nak jaga..eli keja xmenentu..kadang kena keja 24jam...kadang tu dia ot..dah xboleh buat apa..aku pun bz jaga adelia..meniaga online.. so xda masa pun nak p manjakan diri dekat mana-mana SPA. Sampai la aku ketemu product TRUBELLAI. Tak tau nak cakap macamana bila buka parcel..tengok depan mata product dia..i jatuh chentaaaaaaaaaa.. Now dah xpayah rasa down sebab xdapat p SPA, sebab dekat rumah pun still boleh manjakan diri macam dekat SPA.Yihhhaaaaaaaaaaaaa. True beauty & passionate love. Maybe nama TruBellai ni xramai yang pernah dengar. Sama macam aku. Product dari TruBellai ni lebih kepada penjagaan dalaman dan luaran.  Aku cuba KESELURU

Persiapan raya untuk Adelia Adli.

assalamualaikum.. Settle dah part untuk adelia. Aku xbeli banyak pun. Semua beli dekat bazaar ja uoll.total habis untuk pakaian dengan kasut adelia dalam Rm100 gitu. Aku xbeli pun baju kurung sebab macam xberbaloi plak nak beli kan. Mahal..pastu nak pakai sat ja.. So xyah..pakai ja skirt n singlet nanti..sejuk n xpanas gittewww.. Adelia cepat berpeluh,bila berpeluh start la nak cranky.. T__T ..nak selamat kena cari baju yang xakan dia rasa panas n berpeluh. Tahun ni persiapan rasa macam lebih sikit dari tahun lepas. Tahun lepas aku xbeli baju raya pun..pakai mana yang ada ja..eli pun xbeli..dia pakai baju melayu masa akad nikah dulu. Time dekat adelia ja beli 1romper sehelai. Tahun ni lebih sikit. Adelia pun dah big girl. Semalam p bazar dekat klang. Jalan taiping kot. Saja p sana sebab besaq gila bazaar dia.. Ni la baju bajan adelia nanti. Skirt 2helai Singlet selai Baju longsleeve sehelai Peplum sehelai Seluar selai. Kasut 1pasang Skirt 2helai  dgn singlet dedua aku beli dekat kenang

Persiapan raya untuk Adelia Adli.

assalamualaikum.. Settle dah part untuk adelia. Aku xbeli banyak pun. Semua beli dekat bazaar ja uoll.total habis untuk pakaian dengan kasut adelia dalam Rm100 gitu. Aku xbeli pun baju kurung sebab macam xberbaloi plak nak beli kan. Mahal..pastu nak pakai sat ja.. So xyah..pakai ja skirt n singlet nanti..sejuk n xpanas gittewww.. Adelia cepat berpeluh,bila berpeluh start la nak cranky.. T__T ..nak selamat kena cari baju yang xakan dia rasa panas n berpeluh. Tahun ni persiapan rasa macam lebih sikit dari tahun lepas. Tahun lepas aku xbeli baju raya pun..pakai mana yang ada ja..eli pun xbeli..dia pakai baju melayu masa akad nikah dulu. Time dekat adelia ja beli 1romper sehelai. Tahun ni lebih sikit. Adelia pun dah big girl. Semalam p bazar dekat klang. Jalan taiping kot. Saja p sana sebab besaq gila bazaar dia.. Ni la baju bajan adelia nanti. Skirt 2helai Singlet selai Baju longsleeve sehelai Peplum sehelai Seluar selai. Kasut 1pasang Skirt 2helai  

Semua gambar makanan.

assalamualaikum.. Dok tangguh2 entry masak2 ala kadar aku ni... haritu ada buat popia gunting pedas. Gigih uoll gulung sorang2..gunting semua..huhuhu..resepi google. Banyak uoll.. Popia aku beli brand fiqa kot..halal..n paling best senang nak tarik..xkoyak ok.. Gulung la dalam 25helai gitu.. Gunting serong2.. Pastu masak la sambal ikan bilis..  Panas minyk..tumis cabai blend y msa blend buh ikan bilis 2sudu.. Masak sampai pecah minyak. Buh gula garam. Siap. Goreng popia.. sejat minyak..masuk sambal yang dah siap tu dlm bekas popia yang dah siap goreng.. Sambal kena pandai agak..masuk sikit ja ok..jgn banyak sebab nanti popia lemau.. Aku goreng sekali ikan bilis..campur n gaul sekali. Siap! Gambar bawah ni plak, chicken wrap ala turki. Ni aku tiru balik chicken wrap yang aku makan masa dekat istanbul. Dekat sana makan tanpa sos n tanpa mayonis. Tapi sedap weiiii...rasa fresh sayuq suma.. Wrap ni aku beli dekat giant. Ada jual..kena panaskan tanpa minyak baru sedap.. Gulung. Tanpa sos ta

Semua gambar makanan.

assalamualaikum.. Dok tangguh2 entry masak2 ala kadar aku ni... haritu ada buat popia gunting pedas. Gigih uoll gulung sorang2..gunting semua..huhuhu..resepi google. Banyak uoll.. Popia aku beli brand fiqa kot..halal..n paling best senang nak tarik..xkoyak ok.. Gulung la dalam 25helai gitu.. Gunting serong2.. Pastu masak la sambal ikan bilis..  Panas minyk..tumis cabai blend y msa blend buh ikan bilis 2sudu.. Masak sampai pecah minyak. Buh gula garam. Siap. Goreng popia.. sejat minyak..masuk sambal yang dah siap tu dlm bekas popia yang dah siap goreng.. Sambal kena pandai agak..masuk sikit ja ok..jgn banyak sebab nanti popia lemau.. Aku goreng sekali ikan bilis..campur n gaul sekali. Siap! Gambar bawah ni plak, chicken wrap ala turki. Ni aku tiru balik chicken wrap yang aku makan masa dekat istanbul. Dekat sana makan tanpa sos n tanpa mayonis. Tapi sedap weiiii...rasa fresh sayuq suma.. Wrap ni aku beli dekat gi