Skip to main content

tutorial shawl menutupi dada dan belakang, shawl sponsored by BUTIK ECHA.

assalamualaikum..



Aku rasa ramai yang tercari2 shawl ala2 dena bahrin pakaikan..labuh,style dan tutup dada.

Shawl yang aku nak share ni boleh pakai pelbagai cara. Labuh boleh..biasa boleh..


now memang aku tengah cari shawl yang labuh sebab baju aku banyak material dia dari lycra. Lycra kan kain yang melekat..so aku sangat2 nak pakai tudung yang tutup dada.wuwuwuwuwuu..


Shawl ni bentuk 4segi tepat. Besar juga dia punya bidang.

Besaq dari bawal biasa tau..


Maka dapat la idea utk pakai bagi tutup dada dan belakang.


Step 1.


Pakai macam di atas.
Bagi sama bucu pendek tu.


 Step2.
Pin dua2 bucu pendek tu kiri kanan.
Jadi macam gambar dekat atas.


 Step 3

Tarik kain dari atas bahu kiri ke kanan.
Dari kanan ke kiri pun boleh.
Mana uoll selesa.
Tarik dan pin.



Akan jdi macamni.
Bahagian belakang pun akan bentuk sama mcm depan.
Adjust la bagi kemas.

Belakang dan depan sama panjang dan labuh ye uoll.
Bahagian belakang tu uoll kemas2kan bagi nampak cun.
Gitu...


Siap.
Ni cara aku yang simple ja n mudah. Xsampai 5minit pun pakai.
Whahahaa..




Tada!!!
Baru aju tau yang shawl 4segi ni boleh pakai tutup dada.
Aku main hentam ja..last jadik..
So pasni boleh pakai gini.


Kain shawl ni licin yang xberapa licin. Bila pakai terletak cantik ja dekat kepala.

Aku suka material shawl jenis macamni..xpanas..xjarang..


Banyak lagi design shawl dari butik echa ni..
Antaranya sweet candy shawl..dengan chifon shawl..

Salah 1design shawl candy..
Cantik uoll..
Harga baru Rm10..



Chiffon shawl.model lawa..
Tudung lawa..
Ni harga baru Rm25




Harga shawl 4segi ni maha murah!!!.
RM25 INC POS.
Ada banyak lagi design yang cun cun.



so..
Siapa yang nak shawl 4segi yang murah,sedap pakai dan labuh menutupi dada boleh terjah BUTIK ECHA!!!!


Butik echa ni juga buat untuk wholesale..so mommy2 or student kalau nak buat duit poket boleh la terjah page butik echa.


dan yang bestnya..harga butik echa ni berpatutan sangat. 


So uoll boleh la klik link2 dibawah ye.


1. Facebook page butik echa.

https://www.facebook.com/butikecha?ref=hl


2. Blog butik echa

http://wanecha178.blogspot.com




Happy shopping!!!!
Bye.

Comments

Sheila Salim said…
assalamualaikum.. comelnya! sy suka gak tudung labuh, lebih manissss.
Shakina Farhan said…
menarik! i like!
safiyyah osman said…
Aa kan shiela..saya pun bru nk jinak2 ke arah lebih ttutup...tgh slow slow nk ke arah itu...kita doa sama2 dpt ke arah itu kan.. :)
DYatie ABakar said…
Hew Hew Hew kebetulan mg nak cr tutorial shawl utk dinner malam ni. Hahah. Thanks piah! ;)
safiyyah osman said…
Hahaha...mcmni simple..senang..hehehe
TecerWidad said…
Piya malu2 ya buat tutorial? Amek gambaq tunduk ja mukaaa. Hihi
~faRahaNis~ said…
piyah, step no 2 aku tak paham... hahahaha, explain moreee
Chekgu Azrine said…
Suka jgk pakai shawl.kekadang..n nak pakai tutup dada jgkkkan..tu yg sng pakai tudung instant..ngee
cplud miera said…
so simple n sweet :)
Julia Johari said…
Best tgk tdung 2 layer tu...cantikkk kemas anggun :)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi