Skip to main content

Bali :: Supir semasa di bali. Terbaikkkkkk woooh!

assalamualaikum..


SApa nak p bali..aku SANGAT2 rekemen supir ni.. memang the best! Sehari dia cas 350,000rp only. Bila lebih jam dia kira halal..gitu..


Aku jumpa dekat google, saja try nasib.. sambil doa moga2 supir ni bagus. Banyak baca review kata ada supir jenis suka markup harga tiba2.. suka duduk sekali time makan di jimbaran.. gitu..


Bab makan tu bukan nak berkira.. tp sendiri kena pikir la kan.. nak makan dama2 dekat lain tempat ok lgi..jgn di jimbaran..sebab mahai uoll..hahahahha..


Aku email supir ni. Laju tau dia reply.. n dia pandai juga bahasa kita..gitu..so senang la nak sembang.



Nampak?.. kalau kita jenis tak tau nak p mana..dia akan aturkan kita mana tempat yang best untuk p...

Kereta memang selesa la..tambah aku 3beranak ja.. eli dok depan..aku dengan adelia dok belakang.


Aku masa jumpa..supir datang ambil di airport. Kan kena bayar 50,000rp sebab jemput di airport.. time sampai hotel nak bayar dia xnak..suruh tunggu bbayar time balik..

Aku time tu memang takut. Takut nanti dia markup n tipu... doa gila2 tau..banyak kali nak bayar..dia xnak ambil.


Dah sampai hotel,ptg tu hire juga..dia cakap bayar 100,000rp ja..kami nk bayar la teruskan..dia cakap xyah..nanti hari last baru bayar.

So ok.. sampai la hari last..dia juga hantar ke airport..

Aku dah standby duit lebih tau.. takut dia markup lebih..sekali tanya2..tengok2 dia xmarkup pun!!!


Alahai...baik sungguh...
Total semua cuma 100,000rp(airport p balik)+350,000rp(hri ke2,8.30pg smp 10mlm)+100,00rp(hari pertama ptg ke malam)
=550,000rp 


Ok ler kan..kami bagi lebih pada dia 150,000rp..saja sedekah.


Nama supir yang aku dapat ni anton. Laki umur 29tahun. Hensem..muahahaha..


Sayangnya..kami xda gambar dengan dia.. sepanjang 3hri..memang dia baik.. peramah..macam2 sembang..

Dia cerita pasal mak dia dok dekat malaysia..kawen dengan pakistan..dah 20thun lebih xjumpa..anton ni dah kawen..anak 2..bini keja spa dekat area kuta..

Dia dulu muda2 rempit wooo..kawen muda..umur 23..anak 1st dah umur 7thun..y kecik baru 8bulan..

Waaaah gitu... kahkahkah..mcm2 la sembang..isu2 semasa pun sembang..gosip2 pasal artis..cerita pasal kapal terbang suma..

Dia dulu keja dekat airport ngurah rai tu..jdi cabin kru kot..ka kargo ntah..

Badan dia tuff mcm ahli bina badan tau..ketak2 badan..tinggi pada eli..dressing mcm org 3line..beg silang.. hahaha..


Tapi baik..cakap lembut..dia org jawa..anak2 duduk kg..dia dengan isteri duduk bali..


Adelia pun nak dekat dia.. dia tolong dukung..tiap kali p kedai makan..dia mmg xikut kita..dia bagi privacy la..memang sangat bagus si Anton ni..

So sapa nak hire dia.. email kepada 
ytobalitour@gmail.com

Request kata nak hire Anton.


malam last tu, dia call bos dia..org y dok balas email dengan aku tu.. kami pun sembang..

Boss dia si ytobalitour tu minta maaf sbb xdtg ambl di airport..dia cakap la klu lebih jam pun still dia cas 350,000 saja. 


Memang bagus la servis depa.. so sapa nak..email ler ye. Berbaloi2..murah. 

Bye.

Comments

Dayang Deno said…
wahh...

belum pernah deno sampai bali... huhu... btw dear, dgr 350, ooo tu mcm mahal tapi murah je kan?
Salam,
Saya hendry, supir muslim di Bali.
Bila Anda akan bercuti di Bali, saya boleh membantu dengan sepenuh hati.
Unknown said…
ada nombor contact?
Unknown said…
Ada number contact?
Unknown said…
Hi Pak Hendry, Supir musim bali..
Harga yang tertera pada websitenya dalam IDR kan?
hazanis said…
Insyaallah bln 3 akn kesana.:)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim