Skip to main content

Bali :: Hotel penginapan selama di bali.

assalamualaikum..


Kami mai bali 3hari ja.. just saja nk lepak santai2 gitu.. 3hari kami stay di HOTEL HARMONY LEGIAN.


Kami duduk bilik standard ja.. 
3hari 2malam RM250++..murahkan..haha


Bilik not bad..walau simple tapi ok la..selesa.


Katil selepas ditolak rapat ke dinding.



Toilet yang biasa2..



Cermin sebijik


Tempat gantung baju.



Tempat nak bancuh2 air..

Simple.
Cat bilik pun warna biasa2 ja..
Ada tv sebijik zaman 90an.muahaahaha.


Hotel ni provide swimming pool n wifi free. Laju juga wifi dia..

Hotel pun cantik.
Rasa macam dekat spa pun ya juga..memang cun uoll..
Kiri kanan penuh pokok..penuh painting penyanyi2..

Lawa.

Kami dapat free breakfast 2hari..ok la kan.. breakfast xla mewah mana.. macam biasa..sama mcm bandung dulu.. 

Ada mee goreng..ada bubur nasi..nasi lemak..gitu...


Nasi kuning,telur dadar dengan tempe goreng sambal.. tempe tu masyallah...sedap gila!

Pedas kaw2..



Nasi putih eli punya.


Ada la buah2..bubur suma..tapi kami makan yang ini jala..bihun goreng pun ada..



Ni menu masa hari ke2.. sedappppp
Ayam dia tu mcm msak kicap...tahu dengan tempe tu mcm msak sos.

Mee goreng pun ada..


Dia punya tempat makan ni..jenis open.. menghadap swimmung pool.

Swimming pool dia pun kwasan tbuka..tepi jalan ja..jalan belakang hotel legian ni(dekt swimmig pool) jalan nk ke pantai kuta.

Jalan kaki ja uoll..7min sampai jalan kuta.dekat.

Hotel ni dekat juga dengan tempat bom tu. Tapi kena jalan dalam 5min gitu baru sampai tempt bom tu..

Hotel ni ada servis pick up dekat airport. Free. Just inform sesiap kata nak dijemput bila sampai.


Aku puas hati la tidur sini.
Walau malam xsemeriah jalan kuta.
Tapi not bad la..

Bye.



Comments

Nieda Ramly said…
tempe tak leh tinggal kalau gi sana kan?

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim