Skip to main content

Bali :: hari ketiga.

assalamualaikum..

Hari ke3, hari untuk pulang ke malaysia. Tak puas sebenarnya..tapi masa xmengizinkan..


Jam 10pgi kami dah sampai airport ngurah rai. Settle semua benda..gate xopen lagi time ni..

Kebetulan kami dapat invitation ke premium lounge sementara tunggu gate buka. Dapat pun sebab beli tiket business class. Economy class full. Kalau tak..xmerasa la nak lepak premium lounge suma ni hahahaha


Baru aku tau..orang2 kaya akan lepak sini dulu b4 fly... makan free dulu sesiap..patut dalam flight makan xhabis sebab dh kenyang..kahkahkahkah...


Makanan lazat2 oi.. Foc ye..

Semua sedap.


I like!!! Mat saleh sangat hahaha



Adelia relax2 menyusu dulu ..
Depan kami ada tempat untuk online sekali uoll...


Best gila..memang sat jala rasa gate dh buka..muahahaha..


Jap ja lepak..
Adelia b4 naik flight dah tidoq..

Best bila business class xramai orang..ada la 10 orang ja termasuk aku n eli.. so stewardess tu pesan boleh baringkan adelia dekat mana2 seat pun..



Lama dia tidoq.. 2jam+++..
Lega i tau.. boleh makan dengan tenang.



Ayam bumbu.
gila banyakkkk..kalau economy class xda der.. nimemang banyak..

Aku sembang dgn eli..patutnya portion mcmni letak dkt economy class..sbb economy class makan jeneh habis hahahaa..

Orang kaya makan kan sikit2 ja..bazirrrr..muahahaaha..



Aku pun makan xhabis sebab perut dah full. Salad ja tggal separuh.. sedap memang sedap.  Kek tu aku makan 2sudu ja..sedap. tapi aku cheese2 ni kureng..


Memang beza mcm langit dengan bumi la kan antra eco class dgn bis class..

Merasa la aku dok business class..eli banyak kali ajak.. tapi aku salu tolak..sebab rasa mcm baziaq ja..hahaha..lgi pun rasa gabai la..

Aku orang biasa2..kalau org kaya ok gak sbb dh biasa org layan kaw2..aku xqeti..hahaha..

Stewardess puny layanan dkt org eco class biasa ja..xmcm dlm bis class..aku gabai ler ..muahaha.. jakun much i kan uoll..kahkahkah


Seat suma best..gila jakun oi!hahahaa..xlarat aku nk gelak tengok eli dok buat lawak..siap pesan suruh makan sikit ja..sebab dia kata org kaya mkn sikit..muahahaha..


Bali.
20-22 jun.2013
Until we meet again.






Comments

D Yatie said…
Hahahaha. Teringin pulak dah nak merasa busin3ss class. Hahahaha. Piah ni mmg tau. Hahaha. Brp business class ke bali? Wiwuwiwu
Mimy Hamid said…
wow new experience biz class....terbaik bila lagi piya nak rasa...
Anonymous said…
kih3x.

mak kak pi NZ haritu pun dapat business class.
amboi aih, bukan main lagi depa layan.
pakcik kak siap pesan kat mak suruh pakai lawa-lawa, biaq orang ingat orang jabatan, bukan cikgu cokia.huhu.

Baru la kena dengan tema depa,

"World Class Cabin Crew".
safiyyah osman said…
Hahahaha.. best gak kak.. kapai xdn nk fly..dh tny nk mnum apa..hahahahaha.. :p

Saya tiket murah kak...sbb eli staff..kalau akak xtau ler bapa..
safiyyah osman said…
Hahahahhaa.. lawak klu ingt..mmg hbt2 la layanan utk org kaya2
Chekgu Azrine said…
Klu akk pun jakun..sskli sis kita jd kayakan!!!hahaha

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim