Skip to main content

Travel berdua dengan adelia.

assalamualaikum..


Ini kali dkedua,balik kg berdua dengan adelia.. ke kali ketiga ntah.. hahaha.. lupa dah. Alhamdulillah dia mood baik. Sangat pandai bawa diri.


Aku tiap kali nak travel memang takut la.. even 45min ja dalam flight..tapi memang rasa gelabah tu ada.. budak kan kita xboleh nak predoct dia pumya perangai..


Semalam memula nak gerak balik kg awal, nk ambil flight pukul9.15pagi, sekali eli xbangun tidoq even aku kejut.. terus lajak p pukul11.15..tapi terlepas flight.. last naik pukul1.55.. dok la cangak dekat airport 3jam gitu..


Aku bernasib baik gak la sebab adelia xmau tidoq lgsg..padahal dia bangun awal.. dia dok seronok nak explore tempat duduk..

Susu kotak ja aku bawa.
Malas dah nak bawa botol susu gabak2 dengan tempat air panas tu..
Adelia dah makin terer minum susu kotak.alhamdulillah.
Senang nak travel mana2 nanti.



Adelia dok kacau kakak ni..
Hehehe
Dia acah2 nak pgang baju la..
Buat2 tekan2 jari dekat baju akak ni la
Buat pala adelia ni..
Hahahhaa..
Adelia dia xtakut dkt org.
Tp kalau orang tu mai dok acah dia tetiba..dia jdi pasif gak dgn org tu..
Lama sikit baru ok.



Nak cerita nie..
Masa aku dalam flight aku jumpa 1couple ni.. duduk sebelah aku,laki bini.. masyallah baikkkkkk sgt2..
Umur dalam hjung 40an nak masuk 50 gitu..
Baik la haiii..
Buat adelia serupa cucu lepa..
Hahaha
Dukung adelia..
Acah adelia..
Cium2 adelia...
 Pastu sembang2 la..
macam2 sembang..
45min aku rasa mcm 20minit ja..
Masa nak landing tu siap aunty tu peluk sekali adelia..
Dari gaya pakai n cakap macam orang loaded..
Tapi xbelagak..
Dasyat laaaaaaaa..


Masa dah turun flight pun jumpa lagi dekat tempat ambil bag..
Lepa mai dekat aku ok..
Mai cium adelia n dukung..
Pastu salam2 suma..

Aunty,semoga kita jumpa lagi.

Aku xtanya nama pun..
Masa dalam flight tu,
Dia tny umur aku..
Keja apa..
Aku pun story la aku kawen awal..
Kenai eli dkt fb hahahaha..


Aunty ni anak sulong pun baru umur 21..
Anak bongsu umur 16..


Sampai sekarang aku ingat lagi muka dia..



Sampai airport penang,ayah xsampai lagi.. dok la tunggu dekat dalam tu dulu..


Adelia aku letak dalam troli..selamat muat hahaha
Masa tunggu nak ambil beg selamat dia ok..
Jakun tengok beg gerak sendiri..
Hehehe
Pastu kan ada aunty tu..
Senang.
Dia xmeragam.
Lama gak tggu nak ambil beg..


Tahap jakun yang xbokeh di bendung.
Dia siap keluar suara
"Wooo ooo..wooo"
Hahahaha
Mayne bagi dia dasyat la beg boleh gerak kan..
Apa la yang dia imaginasi bila tengok benda tu..
Hehehe



Ini benda paling kena ada..
Dia kan stock suka merangkak dekat lantai..
So aku memang sentiasa la kena bawa n ada dalam handbag.
Jgn risau xbahaya pada baby sbb paraben free..
So far adelia kalau guna xada naik apa2..
Lain budak lain kan..
So try n error ye..
.ada kandungan alkohol..
Sebab dia bukan bau natural..
Ni bau wangi..

Ni bukan alkohol yang smp benda tu jdi haram..
Hahaha
Pakai ja cpt dia meresap.
So aku rasa lega walau adelia masuk jari dalam mulut pun lepas main merangkak semua.

harga : RM6-7




AYAH.
ayah la mai ambil. Pastu hantar aku dengan adelia p rumah mak.
Nanti 5hb lepas settle mengundi baru tidoq umah ayah.

Aku bila balik,gini la.. bergilir tiduq umah ayah..
Rumah mak mentua kalau aku dok lama ayah bawa la aku p parit buntar..
Kalau duk sat ja..aku xp parit buntar..
Jumpa mak khatijah dgn abah dekat KL ja sebab MIL dgn FIL selalu turun kl..
Macam mak apak aku xselalu lgsg turun kl..

Kalau eli balik sekali memang akan balik parit buntar..
Fair.
Parit buntar dua hari, rumah mak apak aku pun sorang dua hari.

Aku dah bagitau eli..aku nak fair.
Kalau rasa xboleh fair, sila kawen dgn anak yatim piatu..
Whaahahhaa..
So far 2thun kawen,eli sgt fair la..
Maybe sebab aku pun jeneh berkeras sama..
Hewhewhewhewhew..

Aku balik kg memang semata2 nak balik mengundi ja.


Balik awal dgn niat nak kempen dekat mak..
Hahaha..
Orang kampung xda internet..
So dok percaya tv3 ja..utusan ja..

So smlm aku tunjuk habis..
Pasal tanah 40ekar nik aziz..
Handbag rosmah..
Video mahathir mengaku penaya ds anwar ibrahim..


Video2 lucah aku xtunjuk ler..
Wakakakaka..
Orang bodoh ja kempen guna video lucah..
TROLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLZZZZ..



Selamat mengundi semua.


Bye.


Comments

Chekgu Azrine said…
selamat mengundi sis..tc
Sheila Salim said…
Assalamualaikum. bestnya dapat kenal dgn org dalam flight. insyallah boleh jumpa lagi jika ada jodoh. ohh berkempen ye kak? hehe
Aty_Fared said…
Yg pasal last kemprn mengundi tu...menarik....:-)
Dylla Fadzil said…
Cakap pasal fair nak balik rumah mak sapa, Dila penah terpikiaq nak kahwin dengan mualaf atau anak yatim, sbb kalau raya confirm rumah kita ja hahahah.

sungguh takleh belah punya pemikirana lolz.
safiyyah osman said…
Selamat mengundi jga sis :) tc too :D
safiyyah osman said…
Hahahhahaa... kan.. sian dgn org y suami lepa jeneh nk blik umah mak pak dia jjaaaa hahahaha
ina khairina said…
haha...part fair n anak yatim tu mmg modai kak ton masa mula2 kawin dulu...kak ton pun penah kata kat abg umaq,kalu xleh bg fair sila kawin dgn ank yatim,senang....muahaha
~ NANA ~ said…
alahai bestnya kalau jumpa org baik camtu...depa duk berkenan kat adelia kot...hehe

selamat mengundi piya!
jibrail said…
Kak! Undi PAS ok. Cuci betul2 otak org belah kampung sana. Kita ramai2 lah doa bagi pas menang.
safiyyah osman said…
Semestinya!!!!.. semoga dpt bentuk kerajaan baru n bebas dri pemimpin y korup.
deno said…
dah makin beso adelia... comel! btw , selamat mengundi ye.. :)

p/s: LUPUS awareness!^^ http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html
Mimy Hamid said…
heheh sempat mengundi ko piya..hehehe ...kalau akak gi travel berdua ngan Fayel ..tidak le...Fayel tu lasak....gi soping mall pun lintang pukang kalau tak bawa stroller

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi