Skip to main content

Review : MICROLIFE Ear digital thermometer Nur Adelia.

assalamualaikum..


Aku nak review thermometer jenis digital yang memang bagus pada anak kecik..mana tau ada yang tengah tercari2 nak beli. Sebelum ni aku pakai yang brand watson tummka guardian ntah..



Lama aku pakai..sampai la ada sekali bila adelia badan macam dedar nak demam..aku check..tengok mak ai panas gila ni..38c gitu .terus bawa ke pakar kanak2..sekali check...36.++++.. muahahaha..doktor tanya aku pakai thermometer apa.. so dia suggest suruh cari yang better sikit..biar mahal tapi bacaan tepat.


Maka lepas google punya google.. aku dgn eli setuju nak beli yang ear digital.


Maka kami beli ::: ear digital thermometer dari microlife.

Beli dekat : guardian pharmacy
Harga : RM179.00 (diskaun price Rm151.00)
Warranty : 2tahun



Dalam kotak ada dia bagi bag untuk simpan thermometer ni.. pls jgn bagi anak main ye..sebab nanti anak baling2..rosak ler kan..

Dapat juga tempat untuk masuk dalam telinga tu..benda ni kalau habis boleh beli di guardian or mana2 farmasi ye.



Dari apa yang promoter guardian tu sembang..thermometer ni sesuai untuk semua lapisan umur.
Tu dia punya keistimewaan.
Memang cepat gila la dia ambil suhu tau..xyah tunggu lama pun..

Yala budak besaq adelia..dia bukan mau kita dok angkat celah ketiak dia ka apa..hahaha..
Ni masuk ja kot telinga..kalau boleh make sure masuk dalam sikit ke arah gegendang telinga..



Warranty punya kad..
Boleh claim dekat shah alam..
Dia ada bagi full alamat.
2tahun warranty ye uoll..
Berbaloi2.



Saiz xbesaq..xkecik..kira just nice..senang nak angkut bawa travel juga sebab siap dengan bag dia bagi.. :)



Plastik nak masuk dalam telinga tu kena letak dekat tengah tu..mcm dalam gambar..
Ni pakai buang tau..bukan pakai 2 3kali..



Nampak?



Bila dah macamni,boleh guna dah..
Nampak x button biru tu..itu button on off..

Tekan button on off..tggu dia naik warna hijau..pastu boleh masuk dalam telinga..n tekan button start..
1saat ja dah dapat bacaan.
Kalau badan melebihi suhu demam..dia akan bunyi beep banyak kali..

Insyallah bacaan dari thermometer ni tepat.
Bab demam ni kita kena cukup alert untuk elakkan anak sawan.


Sharing is caring.
Byeeee uoll.



Comments

cplud miera said…
wah bagusnya. utk kesihatan anak ni xboleh nak kedekut.
lin beli yg biasa2 je..tp bila nampak yg nie mcm berkenan la pulak kan..senang bila nak tgk temp anak demam
puan.mila said…
so far pakai y murah je skrg..pasni boleh la consider nk beli y cmni :-)
mRs mysarah said…
sama la kita punya.. ;)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim