Skip to main content

Wishlist : Fossil stella multi coloured stone watch telah menjadi hak milik SAFIYYAH OSMAN.

Heeeee...senyum sampai telinga.ni wishlist untuk birthday aku tahun ni...gigih la menyimpan duit.

Aku ni kalau nak apa-apa memang gedik2 nak..selagi xdapat,selagi tu aku dok berzikir xberhenti sebut pasal benda yang aku nak..

Aku ingat lagi,dulu masa form 3 aku ada berkenan tshirt long sleeve dekat cs..gambar tengkorak..baju tu warna hijau lumut mcm askar..time tu warna tu memang feberet aku..

Tiap2 weekend turun cs lepak..aku mesti p usha baju tshirt tu..pegang2..hahahaa..usaha simpan duit belanja sekolah sebab nak beli baju tu..last dapat juga beli...hehehe..

Bila dah dapat beli..aku keja ulang pakai ja..sampai lusuh..huhuhu

Ni jam stella ni,kumpoi duit..kumpoi sikit2..aku minta tolong wrose beli...dia study dekat australia...so murah beli dekat sana..RM350 gitu..dekat malaysis harga double..

Memula plan nak jumpa wrose..tapi masa xmengizinkan..dia pun pos barang..aku xpernah jumpa wrose..kenal dekat blog ja..

Aku takut2 juga memula wahahahhaa..so kami deal.. aku bayar dulu separuh.. RM300 sebab beli dua biji..dia pos barang..sampai dkt tangan aku..aku transfer lagi Rm300..

So sampai...alhamdulillah..terima kasih wrose...sorry la ye aku ada terselit syak wasangka.

Wrose bagi keychain sekali.i like!!hehehe

Aku ni bukan la orang senang pun..tapi tu la..aku kalau nak apa2..aku akan simpan duit..So duit aku untung tu aku tolong eli sikit..pastu aku horey sikit n aku simpan sikit.aku jeneh tiap bulan buat budget.

Aku dah up gambar jam dekat IG dengan fb..hehe..ada yang tanya mana nak beli sebab susah nak jumpa dekat malaysia...kalau sapa yang berkenan...try cari dekat amazon...lepa buat shipping sampai malaysia aku rasa..atau try usha dekat website fossil tengok...

Harga insyallah boleh dapar murah pada aku atau lebih kurang aku ja.

Bye.

Comments

Unknown said…
wah..memang cantik jam ni..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi