Skip to main content

Review :: fishes price lion ride.

Aku dulu masa adelia still xtatih lagi,aku plannak beli ke dia jumperoo.. sebab jumperoo ni dapat kuatkan kaki. Tapi asyik la tertangguh2...

So haritu...adeli dia dok berkenan fishes price lion ni...dok picit hidung menatang tu pastu gojet2..

Kesian la plak...so aku beli...sebab kebetulan ada budget lebih..

Sampai rumah,la2 tu juga abang ipar aku pasang..tapi tayar belakang xpasang sebab laju...
Adelia before ni masyallah punya penakut..nak tatih pun xmau...dok buat lembik lutut.dia gayat kot..

Now dah dekat 3minggu gitu dia guna lion ni untu dia bergerak dalam rumah..bukan main gembira..hahaha

Kesan positif yang aku nampak,adelia sekarang dah berani tatih..dah mau jalan bila aku pegang tangan dia..dah boleh stabilkan bada time berdiri lepas tangan.

Legaaaaaaa...xsabar tunggu dia boleh berjalan.happy aku bila tengok anak dapat belajar something dari apa yang aku beli.rasa berbaloi gitu..

So pada mak apak yang tercari2 benda macam lion ni,aku rekemen fishes price ni la..ada music n warna pun menarik.

Dia 2in1.boleh tolak dan duduk.so far adelia pandai tolak jala..tolak sambil joget.music dia ada dua..n ada suara katun gelak n cakap.

Sapa nak boleh pre order dgn aku..boleh tengok dekat sticky post aku ye.

Bye.

P/s : boleh follow keek aku ye. Ada video adelia joget sambi tolak benda alah ni hehehe..

Keek :: safiyyah osman
IG : safiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi