Skip to main content

ISTANBUL aku datang bersama suami terchenta & anak tersayang.

wahhhh gitu...hhahahaa..

malam ni insyallah aku akan fly ke istanbul selama 6hari.xtercapai dibenak otak aku ni yang aku akan sampai ke istanbul.semoga allah mudahkan segalanya...

kami plan benda ni awal tahun itu hari,walaupun allah duga dengan accident hari tu..syukur plan kami still berjalan dengan baik.pelan-pelan kumpoi duit.nak tercirit gak la kumpoi hahaha..


semua dah siap sedia,nama pun alhamdulillah xblacklist.adelia punya persiapan paling gempak..gabra juga nak bawa dia p..semoga kesihatan dia baik-baik saja sepanjang kami dekat sana.


aku balik 1.april ni..sat ja p..huhu..nanti i story morry ye..doakan aku selamat pergi dan kembali.

p/s:: pada customer yang nak order barang baby voleh order macam biasa..email aku atau PM dekat FB k..untuk yang nak order handbag boleh order macam biasa n buat payment full or half selewatnya 27.3.2013 ni..





bye.

Comments

DYatie ABakar said…
wahhh... adelia ke instanbul.. mak pak adelia nt leh feeling2 lisa surihani ngn beto khusairi ye.. ;D
Mimy Hamid said…
wehooo bestnya....nak ole ole...hiksss...firdge magnet satu sis...ni nak order tau bukan free
Ros Anis Rusli said…
syoknyaaa piya!!!
Siti Nursyamimi said…
wahhh best nye piya..
akak nk kirim magnet fridge from Istanbul bleh?? hehe..
Sheila Salim said…
Assalamualaikum kak, take care! leklok p jalan negara orang tu. insyallah, kami kat sini rindu nak baca entri akak tu. hehehhee :)
Nory Zoulkefle said…
bestnya gi Istanbul...
Nuriesya Nadia said…
Wah bestnya Piaaaa. Selamat pergi dan pulang ye. Nak ole ole. ^_^
ieda said…
bestnya piya.have a safe journey.enjoy ur holiday
Unknown said…
wah,bestnya!adelia!nak ole2 istanbul,heeee....
Dayang Deno said…
wah bestnya!!! selamat bercuti!:)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim