Skip to main content

IKEA rocking moose. i like!!!!!!!!!

aku masa p ikea last month memang berkenan habis la dengan rocking ni... tapi tengok harga,aku terpaksa simpan dulu..sebab time tengok tu aku dah xda baget untuk beli barang shopping.baget untuk shopping dah kaw liaw..hahaa..maka tengok jala sambil telan ayaq liuq.


semalam aku saja google barang preloved...saja syok-syok..niat nak tengok play yard secondhand sekali...termasuk dekat blog totthetoys...


sekali tengok ada ikea rocking moose ni!!!!!!!tau dak apa yang aku lagi bertambah seronok????dekat ikea rocking ni harga RM159....tapi dekat toythetot ni harga RM79 only!!!!! xda cacat cela calaq balaq apa weiiiiiiiii...


OMG....ahahahhahaha.. terus ketaq pala..terus roger owner blog tue...lati pun baget untuk shopping ada xguna lagi.so beli....la2 tu gak transfer duit hahaha..takut nak hold kot2 sakgi orang lain dapat.


seronok wei...aku kalau nak apa-apa benda memang gedik-gedik nak...rasa puas hati gila ni..


now tengah tunggu barang sampai.



aku xkisah pun barang secondhand ka,barang baru ka...aku ni nak kata kedekut tu..ya juga..


aku jeneh kalau barang tu jeneh ramai orang jual, n ada orang jual murah,aku rela beli yang murah..wakakaka..contohnya baju bajan..


aku beli rocking ni bukan nak bgi ke adelia,tp nk deco bilik adelia.adelia pun jakun dok atas benda bergerak,dia takut.


syok la wei aku dapat murah rocking ni..rasa mcmna xtau..hahaha ..


ok itu ja nak share..


bye.

Comments

Dayang Deno said…
kalau ke IKEA, naik rambang mata tengok brg2 cantik kan.... :)
anez zamri said…
tomei lah rocking tuh..
kalau dapat yang murah buat ape beli yang mahal..berjimat lebih baik..

hai salam kenal ;)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..