Skip to main content

alhamdulillah,aku dah masuk rumah baru.

syukur la aku dah masuk rumah baru..omg best gilaaaaaaaaaaa..setelah sekian lama duduk dekat rumah lot banglo tepi sawah...eh?!hahahahahahahaa


aku dah pindah masuk rumah baru kemarin.proses pindah semua settle jam 1pagi.

seksa gila weiii..pindah rumah part paling malas packing n unpack barang jala kan..penat nak mampus.


selamat la adelia ok.mood ok.adelia mood steady...map apak dia cuci rumah baru..dia hentam lena dekat tangga relax ja hhaha..


start basuh rumah dalam pukul2.30 ptg kemarin..settle dalam pukul5 ptg.tu baru bahagian bawah.tingkat atas harini baru nak settle mop semua.


syukur alhamdulillah condition rumah sangat baik.owner rumah yang baik.tapi still ada part-part yang tuan rumah nak kena repair.


tapi memang better banyak la dari rumah lama kami duduk tu.teres setingkat.condition rumah macam taik..sewa RM650.dekat dua tahun gak la aku duduk.tiap2 bulan aku berzikir dekat eli ajak pindah.


tapi area sepang/salak ni susah nak dapat rumah..dah tu rate sewa mahal.yang boleh dapat rumah ni pun sebab kawan eli nak pindah rumah teres biasa sebab isteri dia pregnant xlarat nk naik turun tangga.rezeki kami juga kan.alhamdulillah.


kan aku cakap...1 benda allah tarikh..dia akan ganti dua tiga benda yang lain.syukur alhamdulillah.


now turn untuk aku kemas barang.hewhewhewhew.kami pindah pun tergesa-gesa.memula xtau lagi date nak pindah..tapi aku dah gtau eli kalau boleh pindah awal,senang aku nk adjust tempat n masa untuk packing barang customer.


semalam tidoq pun xlena sebab tukar tempat tidoq,adelia ja lena xsedaq apa...susu pun xmnum..hahahaha..maybe rumah ni sejuk..so syok la tidoq..

pada yang nak pindah rumah n perlukan perkhidmatan lori siap pekerja,harga pun berpatutan sila contact :
0196738622(mazuan)


abg mazuan ni xkisah anda dok dekat mana..semalam dia dari kajang..pastu terus mai ambik brg aku plak..lepas pda umah aku dia ada lgi satu rumah plak nak pindah...


dia sampai rumah aku pun 10.30malam.. janji pukul10.30,sampai memang on time.buat kerja pun ok..xgopoh..memang terbaik la..huhu


last but not least,
pada semua customer yang order rocker fishes price,block FP,diapers bag blue,light blue,brown,soft book n bathtub,rabu ni insyallah barang sampai malaysia.so dalam khamis gitu or isnin gitu saya akan start pos barang anda k.


yang mana order romper saya akan start packing barang dalam hari selasa insyallah.saya nak kemas rumah sat dulu n saya tengah tunggu pos laju hantar kertas nama.

terima kasih sebab order dengan saya n minta maaf sebab tlambat pos barang.



Comments

Suria said…
tudiaaa brg..
klu aku jenuh gheyau nk kemaih..hahaha
serik jgak pindah aritu, dgn pregnant lg dkt sebulan bru settle..huhu
Anonymous said…
OMG!pengsan tgok barang nak kena kemas....haha
SUHAIDA said…
bestnye pindh rmh baruuu..

su xsbr nk beli umah sndri ni.Insyaalh tahun dpn..piya doakan yer

umah sekarang dkt ngan pantai,,sgt pns..kami pun dah hitam ni.jiran sbelah bisingggg..tp jiran yg lain mmg besttt..
Sheila Salim said…
assalamualaikum, bestnya dah pindah rumah. hehehe skrg turn nak kemas barang, setting baik punyeeee heee♥
Anonymous said…
kak pindah kulim bulan 4 ni.

omg, haram apa satu pun tak kemas lagi.

tak tau nak start dari mana.
dah la barang banyak T_T
Qiela said…
yeay! nnti piya email alamat k..:)
Nory Zoulkefle said…
dapat bayangkan camne penatnya kerja2 memindah barang2 ni...pastu nak kemas pon satu hal lagi...perghhh..
safurara said…
Kalau pindah mmg lah bercintaaaa.mls sgt.
Chekgu Azrine said…
tu yg pikiaq byk kli nk pindah umh tu..huhu
y i e n said…
bestnyer pindah rumah kan? tp yg x bestnyer nak unpacking tu la, huhu!
achu_wz said…
Kak pernah pindah,2 kontena barang..Dr labuan ke kedah...Ad d 60-70kotak besau kot brg2 tu..Tp just nk share cmana cr nk mudah pindah n..Brg masuk kotak,than label tiap kotak ngan nm pinggan magkuk,baju2,buku2 dsb..Klu boleh bju ank,bju mak,bju pak,pinggan guna hr2,tupperware pn label asing.So bl bwk msuk umah pn,siap2 ltk yg pnggan mgkuk kt dpur,bju2 dlm blik.Nk bukak pn blh ikut turn...X lh humban j mcm n..
idea hias rumah

lampu bola2 kecil (rotan/benang pelbagai warna)..sesuai di bilik/ruang tamu/meja/console table / dalam pasu etc..

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..