Skip to main content

Istanbul trip : aku dah selamat sampai istanbul.

selepas hampir 10-12jam kot xsalah aku sampai istanbul.gerak dalam pukul1.30pagi waktu malaysia,sampai pukul12.tghari waktu malaysia.time tu istanbul pukul6.00pagi uoll..

suhu masa kami sampai 7c..cakap keluar asap weii hahahaha..jakun aku.


orang istanbul ni peramah gila.dari airport kami naik tram.sorang 3tl,kalau duit malaysia RM5-6 gitu..dari airport kami terus ke apartment kami book..12stesyen baru sampai apartment kami tu.

apartment kami dekat sultanamete(eja betui xtau)..jalan dlaam 5-10mint sampai.apartment kami duduk under hotel hali.sangat dekat dengan blue mosque n haiga sofiya..jalan kaki xsamapi 10mint pun.


duduk sat dekat apartment terus keluar jalan-jalan area haiya sofiya..beli pass masuk untuk museum sekali. 72tl untuk seorang,duit malaysia dalam RM150++..


aku xtau nak cakap macamana masa tengok blue mosque,haiya sofiya..so amazing!!!!xtergambar dengan kata-kata.betapa hebatnya orang turki dulu..

aku belum masuk blue mosque semua,usha kot luar ja dlu..blue mosque FOC if nak masuk.


so far yang aku boleh kata,harga makan dekat sini standard macam kita makan dekat oldtown,chicken rice...gitu


next entry sambung k..



p/s :: pada org yang order barang baby,yang buat payment..semua payment saya dah dpt...pada yang nak order boleh order ye.. :).. saya akan reply email anda slow2 gitu..


bye.





Comments

sabar dubai said…
Waaa kite nk p istanbul 10april nih..skg sejuk gilerr eh..nnti update tau..pape lg2 hehe...klo yg nk kne byr tuh hagia sophia je ehhh
DYatie ABakar said…
bestnyer la dhia.. auntie tak p lg oversea nih. hihi.
Unknown said…
waaa...bestnye
Asz Miza said…
comel gila muka adelia last skali tu...nnt share expenses trip yg lain k
Unknown said…
Wahh..gi jalan2 plokk... Bawak megi asam laksa x? Hehehe
Sheila Salim said…
Assalamualaikum kak, amboi posing cute betul! hehe. take care ye! Adelia muka cool gila. comel pulak tengok! hehehehe
Chekgu Azrine said…
happy holiday sis!!
Nuriesya Nadia said…
Bestnyaaa ! Istanbul Aku Datang sangat Pia. Adelia tu kenapa comel sangat tuuu. Have fun Pia & Family. :)
Shakina Farhan said…
comey betul mommy & adelia..:)..
Mimy Hamid said…
pic last tu adelia kagum istanbul..so comel

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..