Skip to main content

Homeopati.

ramai yang tanya pasal homeopati ni..ada yang aku jawab ada yang aku xjawab..sebab soalan sama.so up entry jala senang hehehe..


homeopati ni xda kandungan dadah,ni kira iktiar aku untuk adelia dan aku percaya dengan perubatan homeopati ni..sapa rasa xyakin xpercaya..xyah ikut aku punya cara..tiada paksaan pun..

bagi aku,jadi mak bapak ni ikut apa kata hati,apa yang hati kita percaya..jangan follow cara orang..maybe cara orang xngam dengan anak kita..

ni aku ambik homeopati,dia pun nak ambik..pastu anak jadi teruk nak salahkan aku..nak salahkan ubat homeopati..kebodohan apakah??!!..hewhewhewhew..


adelia since umur 3bulan aku dah bagi dia homeopati,sebab start umur 3bulan dia baru start selesema,batuk,demam,tidur bunyi..


aku bawa pergi wad kecemasan putrajaya..lepa suruh balik..pergi pakar kanak-kanak,doktor just check dan aku bernasib baik dapat doktor yang bukan jeneh pikiaq duit.dia siap bagitau aku..baby bawah umur 2tahun xboleh diberi ubat batuk,selesema dengan antibiotik sebab ubat-ubat ni boleh matikan otak masa lepa tidoq..omg..aku scary ok..

balik google.dan ada la jumpa few blog yang share benda yang sama pasal ubat batuk semua ni..

masuk hari ke4 kot xsalah adelia punya selesema makin teruk..dah naik hijau-hijau dah warna selesema..demam batuk tidoq bunyi jangan cakap la...

sampai la terlintas dekat kepala otak aku...pasal perubatan homeopati..baru la teringat pesan ayah...ayah memang sah pesan suruh stick dengan perubatan homeopati..jangan cucuk-cucuk(ambik vacine)..ayah bagi aku baca hard copy research yang kawan dia buat..

tapi time tu aku pandang sipi ja pasal homeopati ni..hewhewhew..sampai la kes adelia selesema teruk tu..makin lama makin susah dia nak nafas..

aku google cara tepukkan yang nak release kahak tu..last google klinik perubatan homeopati...jumpa la satu blog cerita pasal klinik hassan homeopati dekat bangunan PKNS bangi.


start dari jumpa doktor hassan la..mata aku lagi terbuka pasal homeopati ni..cuma eli dia 50-50.aku banyak la bertanya pasal homeopati ni ke dr.hassan. kenapa xyah ambik vaccine semua..dia explain panjang lebar juga.


dia anak 20orang..dua bini..anak dia susah sakit.antibodi kuat.xada seorang pun dia cucuk vaccine..

dia candet aku "buat apa nak masukkan najis dalam badan anak.."


wakakaka..aku gelak jala..dia cakap dalam vaccine ada mercury..boleh jadi racun,boleh jadi penawar..


aku pun pikir,bila mana aku ada boleh buat pilihan..better aku pilih pilihan yang insyallah selamat.


samada homeopati atau cucuk vaccine or ubat hospital...bila allah dah takdirkan mati..tetap mati.. xgitu? hehee


so aku tawakkal jala..atleast aku tau anak aku selamat dari dadah.dari mercury..

macam aku cakap,ni kepercayaan aku..ini yang aku rasa terbaik untuk anak aku.


baru-baru ni masa nak balik kampung raya cina hari tue,adelia selesema jangkit dari aku.

aku balik jumaat petang,adelia dah sokseksoksek..sepanjang perjalanan,setiap setengah jam aku bagi ubat homeopati..hingus memang meleleh-leleh macam air terjun..time ni xda batuk lagi..kalau batuk pun sikit ja..bersin ja lebih..

dalam kereta dia meragam juga sebab xselesa...aku bagi homeopati sampai la dah sampai kampung.cun-cun habis ubat homeopati.


esok dia bangun pagi,selesema ada sikit lagi.tapi xheavy...aku dengan husband p klinik homeopati dekat parit buntar.beli ubat selesema,demam n batuk.

continue bagi..dalam pukul3 gitu gerak ke bertam..time ni syukur alhamdulillah adelia punya selesema dah kering...yahuuuuuuuu...seronok wei..

tapi aku still continue bagi dia makan ubat.start petang sikit dia start batuk..batuk yang stock ada kahak tu..bila dia batuk,dia telan balik..


berlanjutan la sampai hari ahad,hari kami balik sepang dan accident tu..adelia still batuk..n still continue makan ubat homeopati..


esok tu,terus bawa adelia p klinik dr.hassan..ambik ubat dr.hassan pulak sebab ubat homeopati yang parit buntar tu xmanis..kelat..adelia xberapa suka nak makan..


habis satu botol ubat homeopati malam yang sama p ambik ubat dr.hassan tu..esok tu adelia dah sehat wallafiat.

tidur xbunyi...selesema hilang..batuk pun lega.mak apak dia lagi lega...


takut wei bila anak selesema,demam..batuk..tidur bunyi..sebab semua-semua penyakit yang mulanya xserius ni..bila kita lambat..dia akan jadi penyakit yang serius.


jangan buat main dengan selesema,tidur bunyi n batuk sebab takut nanti jadi broncitis(betul ka eja hahaa),sesak nafas..


bila start dengaq anak tidur bunyi..bersin berkali-kali..dalam kepala dah kena get ready ubat..sebab tu semua permulaan nak batuk n selesema.


ada email tanya bila makan ubat homeopati ni..makin teruk ka jadi..

ya..akan makin teruk..batuk dah serupa orang tua...hingus dah serupa macam banjir..tapi kita kena kuat hati la...kalau tengok jadi teruk..bagi setiap 15minit ubat homeopati..itu apa yang dr.hassan ajaq la..

macam kalau anak demam suhu jadi tinggi,bagi setiap 10-15minit..jelum anak..jangan pakaikan baju..sama macam batuk..kalau kong-kong batuk stock macam nak termuntah tu..bagi ubat 15minit sekali.

adelia batuk stock nak muntah tu bagi aku petanda baik..sebab aku tau dia nk muntah kahak..tapi xpandai..dia telan balik..nanti memang akan keluar kot najis..najis jdi lembut n lendir-lendir.


ubat homeopati ni dia kick out keluar virus-virus dalam darah yang penyebab demam,selesema suma..sebab tu kalau anak dia dah biasa dengan homeopati..dia susah nak jangkit.


apa pun yang penting,keyakinan n kepercayaan kita.kalau rasa yakin anak kita selesa dengan ubat doktor..continue saja...


jangan ikut orang...kalau orang tu xmau ambik vaccine..kita pun nak ikt xmau ambik..pastu gelabah....nak follow orang pun biar diri kita ni ada ilmu...so kita xgelabah...


kalau rasa ambik vaccine ok..continue ambik..jangan gelabah nak follow orang lain yang dia tau sebab kenapa dia xmau ambik vaccine..


ajal maut,sakit sehat semua ditangan allah.kita ni hanya dapat iktiar apa yang terbaik n tawakal saja.


lagi satu,ubat homeopati ni murah..dan ada juga yang mahal..dekat dr.hassan ubat 3botol RM16 saja.dekat parit buntar tu RM6/sebotol.


n bila makan ubat homeopati,kena pantang makan..xboleh 100% pantang atleast 40-50% pun dah ok.


harap menjawab la pertanyaan anda yang bertanya di fb,email ye.


selebihnya boleh google n masuk forum yang sembang pasal homeopati ni..belambak.


bye.

Comments

Anonymous said…
salam,homeopati ni sbnrnya bagus..dia macam rawatan semulajadi.tp rawatan dia bukan makan ari ni esok baik terus mcm makan ubat hospital..kalau yg jenis sakit lama tu amik masa jgk la...pastu xsemua orang tahan dgn rawatan dia sbb dia macam cuci badan kita dgn segala toksik dan segala racun yg lama ada dlm badan kita...kalau rajin google boleh dapat mcm2 maklumat...kat penang ni xbyk klinik homeopati...klau ada pun mahai nak mampus..pastu bukan melayu yg buka...klau belah kedah tu byk la..tp jauh sgt...tp dia la ubat yg paling bagus sekali berbanding dok makan ubat yg bubuh mcm2 bahan beracun yg kita xtau...
Faz_me said…
Kat mana ea belah parit buntar?..apa nama pusat prubatan tu?

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..