Skip to main content

Alhamdulillah,allahuakbar..

xtau nak cakap macamana...yang pasti aku redha.

syukur alhamdulillah,walaupun allah tarik sat nikmat hidup haritu..now DIA ganti dengan yang lebih baik.


aku dah dapat rumah sewa baru.selepas dekat 2tahun cari rumah sewa yang lebih selesa..baru sekarang dapat.


allah dia tarik satu nikmat,dia bagi dua tiga nikmat yang lain.aku rasa syukur gila weiiii..


rumah yang aku dapat ni memang 100% baik dari rumah sebelum ni..sewa murah la RM50 dari yang lama..sebelum ni sewa rm650,rumah teres bodo ja..dengan bilik air rosak..bilik kecik..now dapat rumah sewa RM600,dua tingkat..rumah elok..tuan rumah pun bagus insyallah.


hujung bulan ni aku start pindah.seronokkkkknya..eli pnya semangat siap kemas packing dah barang-barang..hahaha..


settle dah bab rumah,now fokus untuk kereta pula.terima kasih allah sebab mudahkan jalan untuk kami.


aku plan memacam..now tengah settle one by one..kejadian malam tu memang buat aku rasa syahdu gak la..selamat allah panjangkan lagi jodoh aku dengan eli,jodoh aku dgn adelia.

kalau dua orang tulang belakang aku ni allah ambik,xtau la apa aku nak rasa.xboleh bayang.


now aku kalau merajuk dengan eli,xlama-lama dah ..dia pun aku merajuk ja terus pujuk hahahahaahha...kalau tidak..dia buat bodo ja xpujuk..lama sikit baru pujuk huhuhu..

now memang rasa la lain.


pada yang dok kata aku accident sebab konon aniaya perempuan gila tu..ampa boleh p cermin diri sendiri ye..sapa aniaya siapa.siapa fitnah siapa.siapa yang start menghina aku,anak aku,suami aku ye.


atleast aku maju bertapak-tapak dari ampa yang dok busy body..ampa tetap dekat longkang yang sama..busuk hati,dalam hati keja nak judge org,tau nak buat keja tuhan ja..malu la weiiii..


terima kasih pada kakak-kakak yang bagi semangat,pada yang susah-susah tolong pasal kereta tu..tq so much!!!!muaaahmuaaaahhh!


to adi,cdot,kila,acica,hanna,wos,mrose,hanum,fana..tqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq ribu-ribu million atas kata semangat,support..kita ni dari xkenal satu smaa lain...dah jadi kawan..harap-harap apa kita plan menjadi la no..sorry la aku emo hahahaha..


bye semorang!
semoga hidup kita sentiasa murah rezeki.amin.


Comments

Unknown said…
Alhamdulillah.....kalu niat kita ikhlas in sha Allah,Allah permudahkan semuanya.....pasni dok umh baru,bwk keta baru,p holiday sana sini.....makin meroyan la org hat dok dengki tu...hewhewhew

org yg dok mgata tu x kemana pun....dok takat tu jugak,kesian....
doa utk plan itu..yeayyyy...

dan tolong doa utk aku jugak, berlians...
Sheila Salim said…
Assalamualaikum awak. syukur alhamdullilah. rezeki Allah yang tak disangka2. mudah-mudahan , senanglah nak pindah nanti. Sheila doakan yang terbaik buat awak dan keluarga. comelnya awak dgn Adelia :)
♥ ROS ♥ said…
Alhamdulillah haa tgk kak... Ade hikmah kan di sebalik kejadian tu.. Memandai je diorg ckp mcm tu tnpa fikir allah penentu sgalanya... Sabar ye kAk pya :)
shuhadah Zainol said…
alhamdulillah..happy for u dear..:)
Unknown said…
alhamdulillah... comey muke tu..kiki
Nory Zoulkefle said…
alahamdulillah....
rezeki tu rahsia Allah...
hari ni die tarik satu
esok die ganti 10...
tak siapa yang tahu kan...
heeee
Baguslah piyah..dpt tmpt selesa nk beteduh anak beranak.dgr cite nk keluar kete buggati veyron kann? Amboihh mmg gila tuh..hebakkk!! Peduli mulut longkang tuh.x rugi apa..lagi dia menyalak..badan dia lagi lebar rambut serabai belah tengah.piyah jugak slim melim kiut miut.wallah...nikmat mana yg mahu kudustakan Ya Allah?

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi