Skip to main content

Wishlist : Fossil stella multi coloured stone watch.

Xlama lagi birthday aku.now tengah dok usha jam..


Aku dah terjatuh cinta pada fossil stella watch.

Omg..





Cum gila wei...harga dekat malaysia RM570++ xsilap..tapi kalau beli dekat oversea murah banyak rasanya..


Sekarang tengah tunggu green light dari pihak yang nak tolong beli..hope aku ada rezeki..sambil-sambil tu aku usha dekat amazon...harga dekat amazon 115usd...lebih kurang RM350 duit kita..tapi tu belum masuk kos postage..


Aku memang suka jam yang jeneh macamni..sebab nampak smart...tapi eli dia xsuka..dia jeneh suka jam style baby g..tu pasal masa kawen dia bagi aku jam baby g tu..sampai sekarang elok lagi jam tu..

Tapi ni aku dah jumpa yang berkenan,terus la aku nak...hehe


Nak la hadiah untuk diri sendiri..aku ni jeneh kalau dah bekenan something..xyah kata apa la..aku usaha juga aih sampai boleh..hahahaha


Ni aku dah ketaq pala dah ni..OMg...hope ada berita gembira untuk aku...mihmihmih..


Tq la rose sebab dok xdok bagi gambar jam ni..terus aku jatuh cinta..terus aku meroyan..hahahaa..pastu terus nak beli!nak kumpul duit!!





Seeeeeee..betapa smartnyaaaaa..jatuh cinta wei..


Insyallah ada rezeki.jadi la hak milik aku.amin.

Safiyyah osman.

Comments

YanaHime said…
smart!...terbawak2 dlm mimpi ka piya? hihi!
deno said…
perghh... lawanya jam tu.. tapi bleh tengok je la.. mahal tuuu... deno pakai jam casio je... tapi tahan lama :D
safiyyah osman said…
Deno: aaa deno jam casio mmg tahan..berbaloi beli :)..
safiyyah osman said…
Kak yana: hahahaa...termimpi2 kak..slagi xdpt slagi tu la dok meroyan hahaa..
mRs mysarah said…
hai piya.. lama tak mengomen ni ha..

kalo tak silap akak kan design ni sebijik mcm adik ipar akak punya tau. yg beza cuma diamond dia tu kaler putih. dia beli dekat butik fossil sunway piramid. betul lah harga dalam 500 lebih. tapi memang cun. beli piya beli!! hehehe
safiyyah osman said…
Kak sarah p mana...lama xupdate blog suma...tu la nk beli la ni hahahaha..ketaq pala2 slagi xdpt hahahaha
~zuera~ said…
piya,search Butik RnH(Rahman&Haslinda) kt fb.rasa macam ada nampak jam ni rm490 all inclusive.tapi pre order la kalau x silap.
Anonymous said…
sy bli jam ni.kaler ijau.rm290 je.kt jualanmega.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di