Skip to main content

Wadihana islamic steakhouse,bangi.

assalamualaikum..


pertama kali makan dekat sini.tempat dia memang macam tempat orang kaya..hahaha..harga pun starting price dalam RM12-RM50 gitu..air pun harga xsilap dari RM4-RM10 gitu.

kedai wadihana nie deret dengan nasi ayam yati kot xsilap. aku p berdua ja dengan eli..adelia pun ikut juga. dari bulan lepas lagi niat nak belanja eli makan situ..dia kan suka western-western nie..aku nak masak sendiri xpandai..n xda tempat nak masak..


kami order :-

adelia acah-acah pandai hisap straw..
jari tue yang xtahan..
nyah sangat..
ahahahha

dia tengok mak apak dia minum guna straw..
dia pun nak guna..
-.-"
bagi susu ikut teat..
memang dia xmau..
terpaksa la buka..
adelia dah cerdik lebih dah lani..
hehehe

menu yang kami pilih.

seafood soup.
rasa macam mushroom soup.
sedap.
hat nie 10/10
sedap gilos.



garlic bread.
aku tak tau motif aku order garlic bread..
ahahaha
tp xsampai 2minit licin.
hewhewhewhew



ni bahagian mana ntah..
xingat dah.
sedap eli kata.
sos dia paling sedap.



ni aku punya.
ayam dengan nasi.
nasi dia rasa macam kosong sikit.
ayam pun just nice.
ayam dia rebus dulu kot.
so dia terbaik sebab ayam dia rasa kosong juga.

sos dia kita boleh pilih.
sos memang sedap.
kami ambil dua sos.
black pepper dengan mushroom.
dua-dua sos terbaik.

total makan dekat sini RM70 xsilap.
ok la..
portion besar.


makan just nice.
dia ada pizza yang kita order depan mata dia buat.
nampak macam sedap.
nanti nak p try tengok.


itu saja.
byeeeeeeeeeeeeee.

Comments

sea_lavender said…
tgk adelia pegang straw tu la tak tahan hehe comey.. :D
D Yatie said…
terbaik la adelia...hihihi.. nasib baik adelia tak mintak makanan yg mak pak dia makan...hihihi
mama irfan said…
anis pon penah makan apa yang piya order kat kedai ni... kebetulan kan? haha... tapi anis suka ayam n nasi tu... anis pon amik tu... ayam dia just nice kan? entry sal restoran ni kat blog anis pon ada....

piya, nanti try plak makan kat area umah anis.... sedap ooooo....

http://mamalurveirfan.blogspot.com/2013/04/restoran-tomyam-kung-presint-diplomatik.html
Rasa nak makan kat sini, sedap nampak.

RinganTangan.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..