Skip to main content

Wadihana islamic steakhouse,bangi.

assalamualaikum..


pertama kali makan dekat sini.tempat dia memang macam tempat orang kaya..hahaha..harga pun starting price dalam RM12-RM50 gitu..air pun harga xsilap dari RM4-RM10 gitu.

kedai wadihana nie deret dengan nasi ayam yati kot xsilap. aku p berdua ja dengan eli..adelia pun ikut juga. dari bulan lepas lagi niat nak belanja eli makan situ..dia kan suka western-western nie..aku nak masak sendiri xpandai..n xda tempat nak masak..


kami order :-

adelia acah-acah pandai hisap straw..
jari tue yang xtahan..
nyah sangat..
ahahahha

dia tengok mak apak dia minum guna straw..
dia pun nak guna..
-.-"
bagi susu ikut teat..
memang dia xmau..
terpaksa la buka..
adelia dah cerdik lebih dah lani..
hehehe

menu yang kami pilih.

seafood soup.
rasa macam mushroom soup.
sedap.
hat nie 10/10
sedap gilos.



garlic bread.
aku tak tau motif aku order garlic bread..
ahahaha
tp xsampai 2minit licin.
hewhewhewhew



ni bahagian mana ntah..
xingat dah.
sedap eli kata.
sos dia paling sedap.



ni aku punya.
ayam dengan nasi.
nasi dia rasa macam kosong sikit.
ayam pun just nice.
ayam dia rebus dulu kot.
so dia terbaik sebab ayam dia rasa kosong juga.

sos dia kita boleh pilih.
sos memang sedap.
kami ambil dua sos.
black pepper dengan mushroom.
dua-dua sos terbaik.

total makan dekat sini RM70 xsilap.
ok la..
portion besar.


makan just nice.
dia ada pizza yang kita order depan mata dia buat.
nampak macam sedap.
nanti nak p try tengok.


itu saja.
byeeeeeeeeeeeeee.

Comments

sea_lavender said…
tgk adelia pegang straw tu la tak tahan hehe comey.. :D
DYatie ABakar said…
terbaik la adelia...hihihi.. nasib baik adelia tak mintak makanan yg mak pak dia makan...hihihi
mama irfan said…
anis pon penah makan apa yang piya order kat kedai ni... kebetulan kan? haha... tapi anis suka ayam n nasi tu... anis pon amik tu... ayam dia just nice kan? entry sal restoran ni kat blog anis pon ada....

piya, nanti try plak makan kat area umah anis.... sedap ooooo....

http://mamalurveirfan.blogspot.com/2013/04/restoran-tomyam-kung-presint-diplomatik.html
Unknown said…
Rasa nak makan kat sini, sedap nampak.

RinganTangan.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di