Skip to main content

PREGNANT..............

assalamualaikum..


pregnant sudah...............

hihihii..


aku masa pregnant,aku xda pengalaman xlalu makan atau xada selera..aku nie sentiasa berselera..HAHAHAHA...maybe sebab aku dok set dekat otak aku yang aku kena kuat....kena gagah..sebab time tue kan aku study...aku memang azam yang aku xmau repeat sem...


aku tau kata aku pregnant masa lagi 2minggu ka 3minggu ntah sebelum masuk sem6...memang takut...masa tue aku takut aku gugur or turun darah ka apa...sebab yala..aku kena lasak...tak boleh beleh-beleh..


tapi syukur alhamdulillah la..kawan-kawan banyak bantu..masa aku tengah risau pasal transport nak p kelas..lepa la banyak hulur pertolongan...

aku masa pregnant memang lalu makan...aku suka makan ayam masa belum pregnant..ikan aku slow...tapi masa pregnant..sumpah aku tengok ayam pun xlalu...aku cukup suka makan ikan...huhhuhuhu...


cuma aku xboleh tunggu lapar...xlapar pun kena makan..sebab bila aku dah start lapar,pastu makan lambat..memang bila aku makan ja...aku akan muntah balik apa yang aku makan.. T____T


so kalau orang tanya pendapat pasai makan xlalu masa pregnant memang tak boleh nak bantu....kadang hormon pregnant ni kan lain macam...tapi cuba try set dekat kepala yang kita nak jadi gagah..nak lalu makan....insyallah kot boleh...atau ada sapa-sapa yang boleh bagi jalan nak bagi lalu makan...


aku masa pregnant,awal-awal tue memang aku pantang..dah kuat sikit perut....baru la aku menggila makan benda pedas...pepak cabai melaka tue selamba ja...hahahaa..kalau sekarang,memang xboleh la..huhhu..


pastu aku suka minum ayaq milo...tapi kalau ikutkan ayaq milo xelok untuk kandungan..sebab ada kafien..sebab tue masa pregnant HB aku rendah..lepas nurse gitau kata milo ada kafien..aku stop..terus HB naik..


kadang ras rindu juga nak ada baby dalam perut..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..nanti dulu la..tunggu adelia umur 2-3-4tahun insyallah kot...hihihi






























ini la antara makanan yang aku makan masa pregnant adelia ..
huhuhuhu..
lagi satu aku pantang tengok gambar makanan orang upload..
dan-dan tu rasa nak ...
hahaahhaa
-.-"


disebabkan makan xcontrol...
aku kena minum ayaq gula dua kali ok..
sebab berat naik gila punya hebat...



ni masa perut berapa bulan xtau..
tapi badan aku memang naik gila la..
muka x double chin dah..
muka tahap triple..
ahahaa


aku masa dekat kulim,jadi weekend wife..
banyak habis masa dengan kawan la kalau aku tak balik sepang..
ni bff aku..


ni pun bff juga..
kenai dari umur 13tahun juga..
xlama lagi niny dah nak tunang..
huhuhu



masa ni perut bapa bulan xtau..
aku main menarik-menarik serupa xpregnant..
wahahahha

tapi memang best gila..
masa nie main dengan niny..
niny punya risau la tengok aku main benda nie...



so pada yang rasa xlalu makan..
usaha la tengok makan..
asid folic jangan mis ok..


pada kawan-kawan,kakak-kakak customer yang tengah pregnant,
jaga kesihatan dan diri baik-baik..
p bilik ayaq ka apa..
hati-hati..
kalau dok pakai selipar lama..
p la beli selipar baru ok..
hehehee


semoga baby dalam kandungan sehat.
good luck ok..


bye.


Comments

YanaHime said…
laaa...ingat piya mengandung lagi...saspen lak
Nory Zoulkefle said…
ooo tak elok ek minum air milo mase mengandung?? nory peminat tegar air milo, kadang2 milo tu nory ratah je mcm makan nasi...kalau ditakdirkan nory peknen nnt, nory kena kurangkan minum milo lah jawabnyer...hehe
Anonymous said…
haha terkezut sudah. ingatkan piya pregnen td. hehe
..DaK KeCiK.. said…
igt ke paih ngandung lg..hihi
Shahrizlin said…
Hurm bg tops skit nak preggy..haha boley ka? 2 bln kawin ni... Menanti2 jgk rezki. .. Sye Silent reader blog u sjak u tunang...
safiyyah osman said…
Awk..dh siap entry tips uk awk..hrap dpt mbantu sikit2 hahahaa
Shahrizlin said…
Tq...laju2 baca haha... Thx ye

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi