Skip to main content

Lifefactory glass baby bottle yang awesome!

So far memang aku bagi 10/10..best la guna glass punya botol.

Bila sabun xda bau..cuci pun senang...dan paling best SELAMAT.


Life factory ni aku beli di the baby shop online.tapi dekat onebabyworld pun ada..tapi xda set macam yang ada di the baby shop ni..


The baby shop ni memangboleh percaya.kalau orang johor boleh terus p kedai lepa..


Ok set ini set yang aku beli.(rujuk gambar dalam kotak di bawah).Ini nama dia gift set.harga RM199..Ada 2botol 9oz,1botol 4oz..2biji spout.(rujuk gambar dibawah)




Botol yang 9oz tu agak berat juga bila kita bancuh susu..tapi yang 4oz tu just nice..


Macam adelia susu sekali 4oz tapi dia kerap menyusu n makan banyak..


Kalau anak susu sekali 7-8oz better beli yang 9oz..tambah baby boy kan badan besaq..mesti dia boleh pegang botol.


Sleeve dia tu memang ada sekali.sleeve dia tebal..getah..so memang selamat.



Macamana nak steril botol kaca?..aku tanya kak liana boleh ka dak guna hat aku beli tu..dia kata xyah just panas ayaq pastu buh botol..


Makanya aku pun sebelum guna,masak ayaq sampai mendidih..pastu tutup api..buh botol puting segala..


Biaq dlaam 3-5min.siap.aku xbuang pun sleeve dia..biaq ja melekat dekat botol..



Dekat sleeve dia dah ada siap sukatan air.so xyah risau ye..memang mudah.


Puting susu boleh ganti dengan puting brand apa sekali pun..bab puting pun xperlu risau..kalau nak stick dengan puting life factory pun ada jual..puting life factory ni lembut gila..lembut pada puting botol TT..


Bila buh air panas,susu suam-suam..sleeve tu kira serap gak la panas botol.xda melecur ka apa..


Aku kalau keluar memang sesiap isi ayaq panas2 dalam tu..senang..nanti lama sikit jadi suam terus tuang susu..kalau botol plastik xboleh buat gitu..bahaya..





Now dah dekat 2minggu gitu la guna.aku memang berpuas hati.next month nak beli tambah.


So pada yang nak tukar,jangan was-was.insyallah botol kaca adalah terbaik.botol ni pun BPA free untuk part yang material dia plastik ye.lifefactory ni dari US xsilap.


Bye.

Safiyyah osman.










Comments

mother of A's said…
keselamatan keatas balingan camna? anak teruna aku ni, dia campak botoi macam campak anak patung kekdahnye... tak berani nak beli yg kaca...
safiyyah osman said…
Kak klu dia jeneh baling mcm lontar prluru xyah hahahha beli y stainles steel
Ejatt Hasan said…
salam..
ejat pon guna glass bottle juga..tp brand Tommee Tippee la.yg x bestnye dia x de Sleeve.
tak taw la ade jual ke tak Sleeve tuk Tommee Tippee Glass Bottle ni.


Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi