Skip to main content

Basilic nylon bottle brush yang terbaik untuk cuci botol susu anak.

assalamualaikum..


start adelia ada susu botol..dah tak terkira dah aku beli berus cuci botol tue...setiap bulan ada la dua kali aku tukaq baru...huhuhu..bayangkan la..aku beli hat cikai..hat harga RM9.90 tue..


baru-baru nie..aku p kedai baby sebab nak beli nappy cream organic dekat adelia..pastu saja la usha tempat cuci botol.

aku belek brand basilic. ada banyak jenis rupanya..memula aku berkenan yang silicone bottle brush,mahal juga..RM22..tapi memang tahan la..atleast 6-7bulan..


tapi last aku ambik basilic nylon brush saja..harga RM15.00.

nie la berus tue..
material nylon..
tapi dia xsetajam macam hat murah dok beli giant tue..

memang bila pegang,rasa beza..
basilic punya lembut ..
i like!!



ini untuk cuci teats.
aku masa dok guna yang giant memang aku xcuci teats guna hat lepa bagi kecik tue..
aku cuci guna span..

tapi yang basilic nie..
aku konpiden!!

aku rasa happy gila kot dah jumpa berus botol yang elok dan selamat.



nampak??
dia rapat-rapat..
xmacam yang beli dekat giant or tesco..



ni yang biasa aku guna..
kahkahkah..
nampak beza kan..


ok.
basilic ni punya brush,BPA FREE.
dia tak buat botol calar.
macam aku xrisau bab calar tue sebab botol adelia botol kaca..
macam sapa yang pakai botol plastik..
memang kena beli brush yang elok..
sebab bila botol calar,takut la kan..
benda xnampak..

so know aku lega dah.
hihihi..

pada yang rasa nak tukar,memang aku rekemen gegila la brush nie..
kalau xcaya..
p kedai try pegang dia punya brush..
memang akan rasa beza...
dia punya material bukan nylon hat cikai..
lepas tue dia boleh rotate 360D..
so senang ya amat la nak cuci botol.
huhuhu


habis bab bottle brush.

bye.

Comments

fifi said…
Ok,sekarang jugak i cari.hehe..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di