Skip to main content

Macamana aku boleh gemuk balik :: makan besar dengan bff,nur hazana sohimee.(part 3)





Hehehee..makan lagi...ni sehari sebelum makan besaq dengan kawan-kawan.


Kira 20hb..bayangkan aku ternak lemak 3hari berturut-turut.tu belum lagi masuk makanan mak aku masak..

Omg...hahhahaha


Hazana sohimee ni bff aku dari form3..kami rapat dah hujung-hujung tahun nak PMR.


Dan terua baik sampai sekarang.hazana ni pun salah sorang yang aku banyak terhutang budi.


Dia la masak aku sesak time nak p keja xda duit tambang bus,dia mai bagi...masa dekat poli xdak duit makan..dia la hulurkan duit..


Beribu dah duit dia aku guna..dulu masa sem1-sem2 boleh kata tiap minggu dia hulur RM20 buat belanja aku dekat poli.


Bila birthday aku,celebrate siap beli hadiah..buat bbq..masa nak kawen pun tolong aku banyak..sponsor doorgift dekat 200++ biji...jadi pengapit aku masa kawen..bawa aku p makeup semua..ya allah zana sangat berjasa pada aku..


Masa ni kereta hazana telekat dekat lopak..hehee


Aku memang sampai sekarang la rapat dengan hazana dan family hazana..aku rasa macam family sendiri..


Adik..kak wani..abg wan..kak teh..aku rasa sayang lepa macam adik beradik aku.


So haritu berkesempatan keluar makan dengan hazana n bet ja..ni la pertama kali aku belanja zana..kalau x..dia xpernah mau aku belanja...


Dok kata segan nak guna duit aku...memang tobat la kalau p makan dengan dia..dia nak bagi aku bayar even aku dah pesan kata aku nak belanja..dia memang xmau..


Tapi kali ni before balik memang aku kata nk belanja..dia duk diam-diam n makan ja..dia on..hehe..


So kami makan steamboat seoul garden..dekat gurney..


Aku,zana,bet dengan adelia.masa ni adelia buat perangai..sebab mengantuk..sedih betoi..sebab susah la aku nak makan..hahaha


Tapi giliaq jaga..sat aku jaga,sat zana jaga..sat bet jaga..


Spoil sikit la kan bila anak merengek..tapi layan jala..





Ni sempat telan dulu..hehehe









Makan-makan sampai xdan nak snap muka zana dengan bet hehehe..sebab pakat dok giliaq jaga mek merap tu..


Lepas makan,teman zana dengan bet usha cincin...servey-servey ja dulu...


Time dok teman pilih cincin chek adelia dah hentam lena dalam stroller.bet la dok tolak..aku dengan zana jalan lenggang hahahaha..


Settle ukuq gurney..kami lajak p hard rock penang..masa dalam kereta lawak..


Zana mati-mati xmau p...sebab takut xtahan nafsu masa masuk hard rock punya kedai..


Tapi bet saja la konon nak uji..lastttttt..xzana memang sungguh xtahan nafsu hahahhahaa..dia rembat tshirt dekat dia selai dengan rompers dekat adelia selai..


Aku dok kata jangan-jangan..xyah la dekat adelia...zana sound " aku beli dekat adelia bukan dkt hg..biar la..."

Hahahaha..makanya aku pun diam jala..huhuhu..



Romper untuk adelia.harga RM50+ gak la..nanti adelia umur 1 baru boleh pakai..


Thank you zana.


Adelia memang mau ke zana ja..bet dia mau sikit-sikit..





Adelia memang geng dengan aunty zana...dia memang cepat mau dekat zana..


Aku ritu kalau dak memang nak p bandung dengan zana..sekali dah nak beli tiket zana ada hal pasal PJJ dia..xdapat join..nanti nak plan lain..


Aku xsabaq nak tunggu zana,adik n kak wani mama abah mai rumah buruk aku dekat sepang..nak ajak lepa p makan nasi arab sedap..hehehe..


Tapi tu la xberkesempatan lagi...huhu..


To zana,
Terima kasih for everything u've done...terima kasih banyak-banyak..xdapat aku nak balas jasa hg ke aku..aku doakan hg jodoh kuat dengan bet..amin.

Aku minta maaf kalau ada pernah buat hg terasa ka apa..nak minta maaf depan2 serius malu..sakgi hg msti buh gelak hahahaha :p


To bet..hg jangan dok macam-macam dengan bff aku...buat dia frust..i kill u hahahhhaa..aku doa hg cepat2 bleh kumpul duit n masuk minang zana.amin.




P/s : aku puas cuti kali ni aku dapat spend time dengan bff,kawan..ntah bila pulak aku nk balik kg..

Safiyyah osman.

Comments

farhannatasya said…
Assalamualaikum. . =) saya farhan natasya. Saya nak tnya awak nak lose weight x? Atau awak tahu sape2 yg nak lose weight? Bileh contact saya 0132037120

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi