Skip to main content

Macamana aku boleh gemuk balik :: makan besar dengan kawan-kawan. (Part 1)

Aku berat memang naik berkilo-kilo wei...dengan xpakai Korset PB...selamat jamu maktok dengan krim inchloss tu dok makan dengan pakai..



Tapi nafsu memang serupa naga...heaven ok bila balik kampung...makanan sedap-sedap.



Hari pertama sampai kampung,esok tu member-member mai rumah bawa yongtaufoo dengan sate 50cucuk..



Makan sambil sembang pasal plan nak makan besaq.



Kami plan 21hb makan besaq dekat dking.


So 21hb hari tu kami pun booking tempat.

Menu :-

Tomyam seafood
Udang masak sos tiram
Ketam masak pedas
Ikan jenahak bakar
Ikan siakap 3rasa
Sayur campur goreng
Telur dadar
Nasi putih
Air sirap limau
Total :: RM215.


Semua ni 5orang makan.aku,asma,capit,chaq dengan pali..hat lain semua busy...huhuhu


Pukul 8 gitu kami dah sampai.aku bawa adelia.selamat la mood dia baik.xmerap.





Ikan jenahak bakar.sedap wei..sos bakar dia tu sedap gila..ikan maneh..memang sedap la sebab ikan segar...sapa p makan kena try! Serius sedap.





Ikan siakap masak 3rasa.ikan siakap ni pun sedap.maneh sebab ikan baru..





Ketam masak pedas.ketam dia pun segaq.isi banyak gak..ayoyo teringat2...huhu






Telur dadar.telur dadar dia sedap sebab dia buh butter kot..sedap wei..rasa butter2..






Tomyam seafood dia selambak.dalam tu ada sotong,ketam,udang..sedap.





Udang masa sos tiram kureng sikit sebab manis sangat..tapi aku agak udang dia letak ada dalam 30ekoq pa..saiz udang lebih kurang 2jari kita..






Baru settle makan..sedapppppppp...ni la asma.kawan sekolah aku dari form1.


Aku masa sekolah xrapat sangat dengan dia,tp lepas sekolah jadi geng..





Chaq dengan pali..capit nan ado dalam gambar..lepa ni pun kawan aku dari form1 sama macam asma..

Capit ja kawan aku dari aku tadika..


Kalau x,ada ramai lagi..tapi semua busy..nazierah busy..niny pun busy...rezal keja..


Maka kami berlima jala...ni aku yang open table..sebab lepa ni banyak tolong aku..


Tambah masa aku nak kawen...lepa pakat sponsor doorgift la...buat makan-makan dekat tanjung dawai sehari before aku kawen...

Masa tu lepa siap buat suprise..siap beli kek lagi...




Terharu ok masa ni..so kali ni aku plak belanja lepa..walaupun xramai yang boleh join...


Kali ni lepa yang pilih menu...tapi lepa tau aku suka ketam..makanya ketam mesti la ada hahahahaha..


Masa buat dekat tanjung dawai..lepa suh aku yang pilih nak makan apa..sekali pilih kena sampai dekat 300 hahahahhaaa..


Sebelum ni memang dah plan..tapi xjadi sebab xdan..so kali ni balik memang aku bagi jadi...sebab sakgi lepa dok kata aku kencing lepa hehehe..



Kami makan..lepak ada la sampai pukul10 gitu...selamat la eli izin...pasni dah xtau nak jumpa bila...


Kalau lepa trun kl maybe boleh lepak lagi...macam dulu lepa trun bangi...eli bawa la aku jumpa lepa dekat mcd bangi lepak sampai bapa pagi...tapi time tu memang xdak adelia lagi..n jumpa lepak pun dengan capit n pali ja...



Aku memang terhutang budi sungguh dengan lepa..tolong aku banyak..masa aku dok pening pasai majlis kawen..lepa ni la tolong.


Masa aku terkejan nak kena tukaq contact lense..malam2 asma dgn rezal rushing tolong bawa p cs...tukaq contact lense baru...



Masa dok serabut kepala pasai nak tempah kuih untuk doorgift..lepa la tolong sponsor bawa mai umah malam before kawen..berplastik-plastik..


Aku ingat sampai mati.terima kasih la no..aku minta maaf la kalau aku ada terkasar bahasa or melawak lebih-lebih..


Nak minta maaf depan-depan malu.hahahaha.


Nanti mai kl kita jumpa..ampa mai kl usung asma sekali..hehhee..


Semoga ampa semua murah rezeki dan cepat kawen..adeli nak buli..hahhahaha

Safiyyah osman.

Comments

Siti Shuhadah said…
waaa..bestnya pia..
safiyyah osman said…
Kak shu : aaa kak bestttttt sgt :)
ZYASH said…
Ketam masak pedas..... kecur air liur dah... sebaik gambar tak zoom dedekat....
safiyyah osman said…
Zyash : hehehehe..gmbr ambk cecepat..tu y kelang kabut ja..klu zoom dkt skang tgk pun dh kecuq ayaq liuq hehhee
ina khairina said…
mmg best kan ada kwn2 yg baik mcm ni,ada waktu kita susah n senang....sure kita akn ingat jasa depa sampai mati

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..