Skip to main content

Budget ke bandung dari hotel,makan ,tempat tinggal dan teksi.

assalamualaikum..


ok.aku p bandung nie kita under low budget.lagi pun kami tiket free..cuma bayar airport tax saja.rezeki.

1.untuk airport tax kami kena RM80 SEORANG.adelia kena RM8 saja.


2.hotel - kami book dekat website agoda.booking tanpa buat payment.kami book awal 1bulan dari tarikh kami nak gerak ke bandung.dapat murah. RM264.90 untuk 3hari 2malam.free breakfast.


3.duit makan - kami standby roti gardenia dengan brahim dua kotak.makan kami plan nak makan sehari dua kali sajo.tengah hari sekali,malam sekali..tengah malam lapar makan brahim dengan roti gardenia.kalau berdua ok ja keluar makan kalau tengah malam lapar..tapi ada anak kecik..kesian la kan...duit makan kami standby dalam 300ribu ruppiah(RM90)+_ . dekat indon makan murah.sekali makan ada tak sampai RM10 pun untuk dua orang.makan tempat grand mahai la sikit..kami belasah ja kedai cikai janji nampak bersih.huhuhuhu...paling mahai kena 66ribu ruppiah.


4.duit teksi - duit teksi kami baget sehari RM90ribu ruppiah.so 3hari dua malam dalam 400ribu ruppiah kami stadnby.3hari kami dekat sana,guna teksi kami habis RM395ribu ruppiah.itu untuk 3hari ye..kalau ambik pak supir sehari 12jam 450ribu ruppiah...huhuhuhu..sangat tak berbaloi kalau nak hire...lagipun kami ja..kalau ada geng ok la..berbaloi..bayar tong-tong. aku mula nak hire,pastu eli tak bagi..dia kata rugi..last pikiaq-pikiaq betui gak...selamat tak hire.



5.airport tax di jakarta - RM400ribu ruppiah untuk dua orang.kami baget RM75 seorang..so ada lebih..hehe..kami buat duit makan di airport.



6.duit van dari jakarta ke bandung,bandung ke jakarta - duit van nie memang kami standby cukup-cukup sorang 200ribu ruppiah.



7. duit shopping aku bawa RM1K..tukar p duit indon dapat la 3juta ruppiah ++=..



ok..semua list dekat atas nie,sebelum p badnung aku dah simpan dalam sampul..senang.asing siap-siap dalam dari duit shopping.sebab apa??asebab senang.kalau tak buat asing-asing sakgi takut terlajak pakai...

duit airport tax,duit teksi,duit van,duit hotel aku bagi husband pegang.aku pegang duit makan,duit shopping..ahahahaha..


memang bila buat macam tue,jadi xtakut terover belanja.sebab tau,memang kita dah ada standby... ^___^


so masa dekat sana,memang kami senang hati..sebab duit yang kami standby tue cun-cun..tak sia-sia kami dok baca blog orang...ahahaa...aku nie selagi tak sampai bandung selagi tue dok google baca pasal review orang yang dah p...hewhewhewhew..


total untuk ke bandung dalam RM2RIBU+_.


bye.



Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..