Skip to main content

SAS Restoran Ayam Kampung ,sedap ke?????

First time makan dekat SAS ni...sebelum ni tengok dari jauh ja.sebab ayam kampung kan mahai...


Tapi hari masa balik dari buat passport tu saja singgah giant nilai,SAS restoran ni dekat dalam kawasan giant nilai.


P masuk dalam kedai dia..perhhh!!!cantikkkkk...ada gazebo dalam kedai dia dua bijik..kira not bad la deco kedai dia..tapi dalam hati xharap makanan dia sedap pun..


Dia ada menu untuk makan tengah hari,ala-ala kita masak dekat rumah..ayam pedas ada,masak sambal ada..macam-macam ada...masakan thai pun ada.


So aku pilih set asam pedas ayam.ada asam pedas ayam,ulam n sambal,nasi putih,air sirap.

Masyallahhhhh..bila makan..sedap weiiiiiiiiii...asam pedas dia memang marveles gila!!!..pedas!!..memang kick habis la...sambal belacan dia pun best.


Masa makan tu memang rasa berbaloi gila la makan.set aku tu rm9.50..cuma ayam dia bagi tu sikit sangat..isi pun dah xda...itu jala yang kureng..


Husband lak makan tomyam campur,nasi putih,telor dadar dgn air teh o ais.


Tomyam dia harga RM6.90..sekali mai gila banyak seafood..sedapppppp..u udang pun banyak..sotong banyak memang berbaloi la dengan harga.sedap n pedas lak tu..


Bagi aku makanan dia 5/5 la..memang sedap..tapi ni ikut mulut aku la..orang lain aku xtau..tapi memang berbaloi la.


Kedai pun bersih,toilet bersih..makanan cepat sampai.kami makan untuk dua orang dalam RM20 gitu...


Sapa dok area nilai or sepang boleh la try.

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..