Skip to main content

Fave hotel yang osem & aktiviti hari pertama di bandung.

assalamualaikum..



aku selama dekat bandung,aku stay di fave hotel chihampelas.hotel ni aku tak tau berapa star..
nak kata cikai tak cikai ssangat.
just nice.
aku stay 3hari 2malam
RM264.90
2hari free breakfast.

bilik dia kecik ja.
kira molek la untuk family yang kecik macam kami.
warna cat bilik pun best.
ceria ja..
^_^



bilik air yang simple sajo.



lepak dalam bilik,
dalam pukul 4 gitu kami keluar round area depan hotel.

fave hotel nie best sebab area depan dia ada FO..
dari FO cikai sampai xberapa cikai.
dekat juga dengan ciwalk mall
jalan kaki xsampai 5minit dah sampai ciwalk mall.


so memula kami singgah FO de harum manis.
tapi xada yang berkenan.
terus jalan kaki p ciwalk.
sebab selang 4kedai ja dari FO tue..

ciwalk mall nie lebih kurang alamanda.
2tingkat ja.
ada kedai makan.
ada lot-lot kedai.

masa kami sampai tue hujan.
tapi dekat ciwalk mall ni ada servis payung free.

kami singgah makan dekat ciwalk mall nie..
kedai nama BMK.
starting price dekat BMK ni RM3 ++


aku makan nasi ayam bakar.
21ribu ruppiah.

sedap.
cuma ayam kecik.
sebab dia guna ayam muda hat baru nak besaq tue..
kira saiz burung puyuh.
sambal dia sedap.
pedas.
i like!


minum pula,aku ambik es kelapa.
ala-ala macam coconut shake gitu.
3ribu ruppiah.

ini lah dia es kelapa.


eli order bakso dengan es teh manis.
xdan nak snap gambar.
hahaha
aku tengah lapaq.
huhu..


dah puas makan,kami round-round dalam ciwalk mall nie.
kedai yang sama macam malaysia banyak gak..
tambah yang barang sukan.
payless pun ada.
harga murah dalam 15-20% dari payless malaysia.


lepas p ciwalk mall,kami terus jalan kaki p rumah mode dekat jalan setiabudi.
jalan sekerat hujan makin nak lebat lerrrr pulak..
terus tahan teksi.


senang dapat teksi area chihampelas nie maybe sebab jalan utama kot.
tapi nak dapat teksi murah kena banyak doa.
hahaha

teksi mula kami dapat nie stock teksi kapak!
40ribu ruppiah sekali p rumah mode.
dekat ja pun..


aku tawaq gak la sebelum naik,tapi dia dok buat cekang xmau nak turun harga even 10ruppiah sekali pun..
last naik juga..
sebab hujan.


dalam teksi,dia dok gula-gula kami la..
nak tunggu..
tapi kami tolak baik-baik sebab mahal.
dia siap cakap susah dapat teksi.
bohong ja..
jangan risau la pasal teksi..
sebab memang belambak teksi dekat sini.


sampai rumah mode.

rumah mode ni FO yang paling uptodate fesyen dia.
harga pun lebih kurang malaysia ja if brand local.
kalau brand zara,guess,superdry..
memang murah gila la.

macam aku xkisah sangat pun brand xbrand.
mana mata aku nampak lawa..
aku beli..

so dekat sini aku rembat :-
2helai t tribal brand cikai rm33 sehelai
2helai tudung tribal rm19 sehelai
kasut boot adelia sepasang brand cikai rm40
seluar billabong eli sehelai..
baju superdry untuk bet sehelai
baju tshirt guess untuk zana sehelai..

total 789ribu ruppiah.
lebih kurang RM260+++

macam dekat malayisa ja kan??..
huhuhu


before shopping tue bagi adelia minum susu kenyang-kenyang.
sebab ada tempat boleh relax n lepak..



dekat rumah mode nie macam-macam design tribal..
t crop tribal ada
skirt tribal ada
seluar zara hat colour block tue ada..
harga dalam RM40 ja..

baju budak xmenawan sangat dalam nie..
biasa-biasa ja.




settle dekat rumah mode,kami keluar dekat jalan besar tunggu teksi.
lastttttttttttttttttttttttt
lepas 10minit tunggu 
dapat la teksi yang murah dan tak cekik darah.



sampai hotel dalam pukul 9malam waktu indonesia.
terus bum!
zzzZZzzz


BYE.





Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..