Skip to main content

Bandung hari pertama

Aku gerak p KLIA dalam pukul6.00pagi..kira bangun dalam pukul5pagi..mandi n siap..lepas tu masak dekat adelia dulu.
Makanan adelia aku cuma prepare rolled oat ja,aku blend bagi halus sesiap baru masak.dah masak,sejuk baru buh dalam bekas.
Untuk adelia aku bawa rolled oat dengan couscous.buh dalam bekas kecik-kecik yang aku dah beli tu..
Senang.couscous dengan oat just buh ayaq panas yang baru masak tu ja..biaq dalam 10-15 min kembang n boleh makan.campur susu.
Macam adelia ,aku bawa warmer untuk masak rolled oat dia dengan couscous.

Barang adelia yang aku bawa..pampers tu aku bawa 10keping,baju dengan tight bawa 8helai
Bekas yang warna warni tu brand tepawe..itu aku buh makanan adelia yang xmasak lagi..settle bab adelia.
Dah siap semua tukar pampers adelia terus gerak.

Time ni tengah tunggu ulat datang ambik.hehe..so posing dulu sebelum ulat letrik sampai.dedua tengah ciwi kasut baru kahkahkahkah..

Sampai ja terus p check in dulu,lepas tu p makan dekat oldtown..sedap gak nasi lemak dia..tapi xhabis pun sebab aku pakai korset.huhu..husband yang habiskan.

Dah nak naik flight.ramai wei orang...aku siap dapar seat asing lagi..husband belakang aku depan..last mamat cina sebelah aku tu ajak eli tukaq..maybe dia kesian or menyampah tengok adelia merengek nak p ke apak dia haahaha..tq adelia sebab merengek..hewhewhew

Otw nak naik flight.beqenti snap gambar dulu hehehe..P jakarta ambik masa 2jam.aku turun di jakarta lepas tu ambik van lak p bandung..huhuhu..penat badan.


Dah sampai.kena isi kad nie dulu dan jangn hilangkan sampai la nak balik nanti.

Ni tempat tunggu bus dengan van.aku tunggu van.Rm30 untuk satu kepala.not bad la..tapi aku lebih selesa naik bus..tapi apa kan daya eli nak naik van...pada yang nak naik van.masa balik nanti booking sesiap tiket balik dekat kaunter tiket...sebab murah..75ruppiah ja kalau booking tiket balik..

Van ni pendek ja..10 orang ja satu trip..tapi ikut nasib..kalau dapat van baru syok..kalau dapat van cabuk,azaaaaaabbb.
kami masa otw mai bandung,dapat van cabul yang aircond pun xrasa..bayangkan...3jam perjalanan dari jakarta p bandung..dengan jem serupa taik...
dekat sana highway dia pun jem...dengan baw macam orang gila...memang pengalaman gila la...hahhaa

Adelia pun dah pening.hahaha..aku pulak pakai korset memang rasa macam bodo gila..hahaha..seksa diri sendiri.
dalam pukul 3.00 waktu malaysia,kami sampai dekat jalan chihampelas.terkapai-kapai juga masa tu sebab xada supir sendiri kan...last kami naik moto sewa hahahahahha..
moto tu hantar p hotel,lagi pun hotel dengan tempat van tu drop kami xjauh..dalam bapa km ja..dekat.tapi kami naik moto.1kepala kena rm5..adelia eli buh dalam carrier..lawak gila kot nek moto..hahaha..tapi selamat dekat ja dengan hotel.kami naik dua moto..kena RM10..
Dah sampai hotel,ceck in..time tu dekat pukul4 waktu indon..

Sambung eh..
.Posted using BlogPress from my iPhone



- Posted using BlogPress from my iPhone

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi