Skip to main content

Penjelasan dan PErkembangan mengenai produk TYT dari Syarikat Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd.

Aku dapat email dari pihak TYT.aku copy paste jala ei penjelasan dari pihak syarikat TYT

Dibawah email puan kavita untuk aku..
Email ni aku terima hari ni.(15.10.2012)

Puan Safiyyah ,

Bagi pihak Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd, terima kasih kerana mengambil tahu tentang perkembangan terkini syarikat TYT dan produk-produk jenama TYT.

Merujuk catatan blog puan bertajuk ‘INFO PENTING: MIinyak TYT Diharamkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia’ ( http://sweetlikekisses.blogspot.com/2012/07/info-penting-minyak-tyt-diharamkan-oleh.html) bertarikh 31 Julai 2012, kami ingin menjelaskan bahawa kesemua produk TYT yang berada di pasaran adalah selamat untuk digunakan. Produk TYT seperti Herba Mandian Bayi, Mandian Herba Bersalin, Herba Rendaman Kaki dan Minyak Daun Ubat terus mendapat sambutan ramai kerana kemudahan penggunaannya dan kemujarabannya. Kesemua produk ini telah diuji keselamatan dan kualitinya berdasarkan peraturan yang ketat, dan telah terbukti selamat untuk digunakan.

Hanya produk Twee Hong Suah sahaja yang telah dipanggil balik dan tidak lagi dikilangkan. Sejak Disember 2011, kami telah menggesa pengguna dan penjual yang memiliki produk tersebut agar memulangkannya bagi tujuan penghapusan. Kami telah mematuhi kesemua peraturan dan undang-undang berkaitan pemanggilan balik dan penghentian pengeluaran produk Twee Hong Suah ini.

Kami berasa khuatir apabila sesetengah bahan ramuan yang digunakan di dalam produk Twee Hong Suah tidak memenuhi piawaian ujian, dan selepas kes ini tahun lepas, kami telah mengambil langkah sewajarnya dalam memastikan kesemua bahan yang digunakan di dalam produk kami adalah yang terbaik kualitinya serta selamat untuk pengguna pelbagai peringkat umur.

Di sini kami ingin meminta jasa baik puan agar berkongsi maklumat ini dengan pembaca blog puan. Kami yakin mereka juga pernah menggunakan produk TYT dan ingin terus menggunakannya.

Jika puan memerlukan sebarang bantuan atau maklumat lanjut, hubungi kami di info@tyt.com.my.

Terima kasih.

Kavita Nair
Consultant
Rantau PR Sdn Bhd
C-27-07, 3 Two Square, No. 2, Jalan 19/1, 46300, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel: +603 7955 7269 | Fax: +603 7954 2278 | Mobile: 012 322 6301
www.rantaupr.com.my | facebook.com/rantaupr | follow us on twitter @ RantauPR

Comments

Riana said…
alhamdulillah..baru la yakin nak guna kan..hehee..tq safiyyah =)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..