Skip to main content

Mega andalas punya cerita.

Mega andalas ni company kawan eli.baru bukak.so hari sabtu haritu dia ada buat makan-makan.

Kami gerak dari rumah dah lewat.petang baru gerak.malam tu nak singgah reko pulak sebab nak hantar barang yang cus beli.

Sampai dekat andalas mega tu terus serbu makan. Huhuhuhu..

Aku sekarang ni diet pun entah kemana.nasi memang xmakan tapi makanan kabo yang lain kadang aku TERambik juga.

Malam tu ada roti jala,bihun singgapore,rojak,kek,puding,cara berlauk.

Yumyumyumyum...

Aku makan semua. Haahahha..

Sedap.

Aku p sana pun semangat.dengan berbaju kurung lagikkkk.

Memula tu aku pakai selendang biru light tu... Konon rasa macam match la dengan baju kurung aku tu.

Husband tengok dia suruh tukaq tudung.tapi dia xkata pun pasai selendang tu xkena dengan baju.

So aku pakai. Masuk kereta,kunci pintu rumah dah.husband dok panas enjin.

Aku ambik camera dok camwhore dengan adelia.sekali aku tengok gila buruk!memang xkena langsung dengan warna baju..

Selamat husband xjalan lagi..

Aku : "b..sat2 i nak masuk tukaq tudung..buruk laaaaaa"

Dia : masuk la ..p pakai tudungbiru yabg bawal tu..

Aku bagi dia pegang adelia.aku masuk rumah tukaq.fuuuuhhhhh selamat.

Tudung yang kedua ni nampak la cun sikit.Huhuhuhu...

Selamat dapat laki yang cool...hhehehe..dapat tukaq tudung.

Adelia pun apak dia yang siapkan.sebab tu warna headband dgn baju sama.kalau harap aku...memnag harap maklonggggg ler...aku bagi ja pakai yang mana ada.xada yang nak match2 ni ..

Apak dia bab match baju dengan headband cerewet.baju,tight,headband mesti match.kalau x apak dia xpuas hai. Selagi xpuas hati xleh hang out.

T__T

Meh layan gambar..


P/s : kepada ijat a.k.a owner mega andalas good luck tauke.semoga bisnes maju n boleh kawen. Hehhee

Tata.


Bye.

Comments

Cik Zaniff said…
comel adelia..look purple..hihi
Nieyl said…
tomey nyer adelia...

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi