Skip to main content

Kira hari,kira jam,kira waktu untuk ke bandung.

Hooo yeaaaahhh...sekarang otak siang malam pagi petang dok pikiaq pasai bandung hahahaa..

Kena plan cantek-cantek.sekarang ni aku gigih kumpul seberapa banyak info pasal bandung.

Saja buat ketaq kepala..padahal husband dah pernah p dua kali dah.so dia dah tau.lagi pun dia banyak kaki yang banyak info juga pasal supir,hotel semua.

Tappiiiii isteri dia tetap nak buat ketaq pala. Hahaha.. :p

Suami plan nak p 3hari only..tapi aku gigih la pujuk atleast p 4hari.sedap sikit.

Banyak tempat aku nak ajak p.kalau 3hari macam penat badan ja.tapi kalau laki den ketegaq juga nak p 3hari ja..aku redha dalam tangisan la.

Tapi dah sebab aku bini mithali follow jala hewhewhew..tapi dalam hati sok doa minta-minta eli nak p sampai 4hari.syok sikit.

Aku dok kalut benda lain padahai passport pun xbuat lagi ni..plan nak buat dekat sungai petani.

Tadi cari surat beranak tak jumpa.kalut kol ayah tanya...sebab rasa macam ayah simpan.yang ada dekat aku no.sijil beranak tu ja.

Buat passport kena ada surat beranak sebijik ka? Or just bagi no surat beranak???google xketemu jawapan pun.Passport adelia pun nanti settle sekali.

Aku p bandung ni tiket free...just bayaq airport tax ja...selamat la tiket free boleh shopping secara nafsu kuda. Hehe..

Fyi,eli(husband aku) kerja MAS...kan sebelum ni aku ada update pasal balik kampung naik flight tiket murah RM40 tu ramai yang email dengan PM dekat fb tanya betui ka naik flight harga tiket macam tu..nek flight apa...jenuh nak explain. Hehe..

Date sebetul-betul nak ke bandung still hold dulu sebab nak tunggu abg cik beli tiket dia dulu..pastu baru husband nak ambik tiket.

Excited ni weiiii..

Aku dah siap buat list tempat mana nak p..hahahaa..encik google banyak bantu.

Niat nak p ni cuma ada dua.

1. Nak tengok tempat orang.
2.nak shoppingggggggg!!!!!!!

Tapi aku dok agak nanti aku shopping kain baju adelia ja belambak....huhuhuhu...

Aku nak tanya ni...pda yang tau volwh la tolong jawab...ada x kedai dekat pasar baru tu jual kain baju macam dekat bangkok?..example : baju blous...top tribal...ada x??..

Bayangkan kalau duduk bandung just sehari??...mana sempat nak tawaf pasar baru tu...*nangis*

Belum masuk part makan lagi...aku memang gila makanan endon...dekat sepang ni ada satu kedai indonesia pure punya..

Sedaaaaapppp wei ayam bakaq dia...cicah dengan sambal style indon u...masyallah...sedap gila...rasa macam nak telan pinggan2... Hahahaahha..

Tu kedai dekat sepang..bayangkan kalau makan hat pure lagi..adui..kecuq ayaq liuq aku hehehe...

Aku dah plan dah..nnti dekat sana sorry la aku nak pakai PB korset...sebab sakgi xboleh makan puas-puas. Heeeeheee..

Hope kaki aku dapat pijak bandung..kita hanya merancangkan.tapi insyallah sampai.

Pada yang ada info lebih share la na..tq pada suria sebab bagi link puan seri linda tu.banyak sungguh membantu.

Sharing is caring.

Tata.

Comments

Unknown said…
Piya kalu nak buat passport org dewasa tak yah surat beranak..just IC sahaja n gambar..kalau baby kene ade surat beranak...

bestnya g bandung..dah pergi aritu..kt pasar br tu macam2 ada..kain ela, blouse semua ada..hehehe..

happy shopping...
Assila Amira said…
hi safiyyah,slmt brkenalan.hehe. try baca link ni http://www.imi.gov.my/index.php/ms/perkhidmatan-utama/pasport/pasport-malaysia-antarabangsa hrp membantu :)
Riana said…
wah..bestnyer nak ke bandung =)
YanaHime said…
wow! bestnyaa...nt bt review psl bandung plak naa
Lyena Vee said…
wah, syiokknya! pernah p sekali ja tu pon 3 thn lepas. eh, adelia posing baekk punya.hikhikhik
Mimy Hamid said…
untung la bini staff MAS hehehe...setahun sekali dapat tiket complimentary kan...kazen akak husben keje MAS..dia pilih pi Australia
luvira said…
Info bandung...:)

http://aienadhira.blogspot.com/search/label/bandung

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi