Skip to main content

Adelia kemalangan.

Adelia kan dah pandai dok p merata.laju wei dia meniarap p ke depan..kebelakang...

Haritu apak dia letak gelas air kopi dekat lantai.aku xperasan pun apak dia letak air kopi tu dekat lantai.aku pu qalit la dok tengok tv..

Sekali "praaaaannnnngggggg"...

Terkejut aku..bangun tengok gelas tu dah berderai ..kaca bersepah..depan muka adelia ada kaca..

Aku masa tu macam lipas kudung lompat turun dari sofa..sambil menjerit ok..

Aku masa tu takut adelia p sembam muka atas kaca depan muka dia tu..adelia jenis suka sembam muka..

Dia dengaq aku menjerit terus menangis la..

Aku angkat aku tengok muka dia..kot-kot ada serpih kaca kecik-kecik..masa tu jantung memang dupdapdupdap la..

Muka ok..aku tengok badan...badan ok..aku tengok kaki tangan..sebab aku perasan ada darah dekat tangan aku...

Yang adelia xberhenti lagi menangis..

Bila check betul-betul tengok bawah tangan dia ada berdarah sikit.Letak minyak maktok tu..dok sat ok.

Ketaq ok..selamat la xada apa2..apak dia pun sekarang dah xletak gelas merata.

Tapi adelia dia bukan tau serik.dok sat dia dok meniarap p merata alam balik hahhaa..

Comments

Mila Ahmad said…
Sek Bek adelia takde pape. suka pulak tengok muka sendiri ea ?
Mimy Hamid said…
seriau dengar nasib baik la takde apa...menakutkan la kaca pecah ni...kena hati hati ni
Mrs. Rainbow said…
wei lain kli jgn letak tajuk hover2 bole tak? terkejut aku baca tajuk hg..take care adelia aunty qis miss u so much..(bajet adelia baca komen aku haha)
Aty Fared said…
haiihh..seb baik tak de ape2 akt adelia...aty sekarang pon alert jer ngan semua bende...selalu sound laki sendiri..hahahabukan ape..risau ape2 jadi kat anak lah..
safiyyah osman said…
Btul2 kdg2 mmg sound laki sdri hahhaa kesian dkt anak ..tkut jd apa2
Dayang Deno said…
hihik... baby masa ni la takleh dul diam kan... nasib baik luka sikit je... adelia sayanggg... :)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi