Skip to main content

8bulan yang AMAZING!!!

Dah 8bulan.


Nur adelia membesar dengan sehat.alhamdulillah.


Adelia sekarang makin hari makin macam-macam akai dia.lani tone dia menangis pun dah lain.


Dulu masa kecik amboi bukan kemain sopan santun.hahahaha..terbayang-bayang lagi dekat mata masa dia unur 3 4bulan dulu.


Sekarang ni dia kuat gelak.part yang dia geli,celah ketiak dengan perut.pastu dekat celah leher tu..dia punya gelak memang aku dengaq pun nak tegelak hehehe..



Pastu sekarang dah merata alam dia p meronda..pandai plak tu masuk bilik tidoq senyap-senyap.


Adelia ni mulut bising,potpet ja kalau dok dekat rumah..tapi kalau ada orang daang rumah or p umah SIL ka sia diam ja..dan-dan senyap.


Berat masa checkup semalam 68KG..naik sikit ja..pelik sungguh.tapi nurse xkomplen pun,cuma graf adelia tu slow motion la..nurse cakap graf dia cantik.kira cun cuma slow ja..


Tapi dekat rumah dia lasak,aktif.makan lalu..kira semua normal.berak kencing pun ok.

Aku xbagi adelia nasi hari-hari..sebab nak elak sembelit.so far adelia dah xpernah sembelit.syukur.


Air masak macam biasa dia minum.xcerewet.susu pun minum banyak.


Adelia still xboleh duduk.merangkak pun dok henjut-henjut xjalan lagi hehehe..tapi gigi dah ada sebatang. :)



Semoga adelia membesar dengan sehat.amin.

Comments

deno said…
adelia makin hari makin comel.. makin muka mama... nanti boleh jalan lagi comel... :)

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi