Skip to main content

Review : Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo. Say no to bacteria!!

Aku baru 3hari guna benda alah nie...tapi warmer belum guna.still dok dalam kotak.

Aku beli dekat onebabyworld dengan harga diskaun dari RM299.90 jadi RM175.

Aku cerita pasal warmer dulu la ye.sebab apa aku beli set combo nie?

Aku beli sebab lepas ni dah xpayah risau kalau nak balik kampung or kemana-mana.

Dia ada bagi sekali charge dalam kereta.warner nie bukan setakat nak panaskan air susu..tapi boleh panaskan makanan sekali.

Untuk panaskan makanan dia bagi mangkuk kecik sekali dengan penutup.

Mudah.


Electric Steam Steriliser pulak saiz nak kata besaq gabak tu xjuga...just nice la.

Masa operasi hanya 8minute.mudah dan cepat.bukan setakat boleh steril botol...bekas solid food pun muat..

Just isi 90ml air sahaja untuk satu-satu masa.bila settle steril nie akan keluarkan bunyi "BIP"..

Tapi jangan terus p bukak penutup dia...biaq dulu dalam 3 ke 5 minit baru p tutup suis dan bukak penutup dia...

Ini apa yang manual bagitau la.

Dia siap bago penyepit a.k.a tong ka apa orang panggil..

Oh jangan risau brand Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo ni available untuk semua jenis botol.

Berbaloi la beli.

Syukur.


Ini detail pasal Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo


"Autumnz Steam Steriliser

To sterilise your feeding equipment and accessories quickly and safely

Fast - Contents are sterile and ready to use in 8 minutes

Easy to use - Just add water, load and switch on

Safe - BPA free

Convenient - Contents remain sterile for up to 6 hours if unopened

Effective sterilisation- Based on hospital principle, the intensive heat of the steam eliminates harmful bacteria

Large capacity- Holds up to 6 big bottles or 2 sets of breastpumps



Autumnz Home & Car Warmer (with a car converter for use in the car)

Convenient - Warms milk & baby food easily at home and in the car

Safe - Heats gently and gradually

Easy to Use - Add water and adjust the settings

Ideal for all types of feeds - For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature

Fits most bottles and baby food jar - wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Warranty: 1 Year "





Say no to bacteria!




Tata

Comments

fifi tiez said…
i guna little bean..sbb suka kaler hijau..hehe
ctmah said…
jimat masa n tenaga kite kan. i pun gune little bean gk :)
Mrs Lurve said…
salam nak tnya, memg confirm ehh warmer tue suite utk seme jenis botol include tommee tippee. tq in advance
safiyyah osman said…
Ya sis confirm.. :) sbb saya guna tommee tippee..n bekas dia mmg lebar.. :)..b4 beli pun mmg dia ckp semua jenis botol sesuai .. :)
Mrs Lurve said…
ok, skrg dh yakin, tq so much!
salam..nak tanya, kalau breastmilk yg beku tu boleh masuk tros kat dlm warmer tu ke?
safiyyah osman said…
Farah: ebm awk kena biaq dlu dia cair..pastu bru panaskan klu xsilap saya...kira cair sikit bru panaskn..:)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..