Skip to main content

Persedian aku untuk nur adelia nak masuk 6bulan :: philips avent combined steamer and blender.steam,flip,blend and serve!

assalamualaikum.. hye peeps.

sampai dah barang avent yang aku order dari bbstore nie.puas hati!aku memang dah niat nak beli sebab memudahkan kerja aku.dan aku rasa selamat untuk bagi adelia makan walau diamana aku berada.

di kampung?di rumah SIL?..di mana saja,just name it!HAHAHHAHA..over..tapi memang sungguh la...sebab aku pikir macam tue la yang aku berkobar-kobar nak beli even agak mahal harga dia.

dah deal dengan husband,steamer and blender nie biar aku yang beli guna duit nega aku.dia dah beli bumboo seat haritu...so ok la...hikhikhik.


steamer and blender avent nie berbaloi sebab dapat buku resepi lagi.^__^...dua buku okeh..bukan 1buku...dah tue...2in1..bekas yang sama kita guna untuk steam dan untuk blender makanan yang sama.^__^

pasni aku dah tak payah risau nak share bekas makanan dengan makanan adelia dah.sebab dah ada bekas sendiri.balik kampung nanti pun dh tak payah risau nak guna bekas MIL or bekas masakan mak.

yeaaaaaaaayyy!
^_^


tempat masukkan air untuk steam.

bukan setakat boleh steam fruit dengan vege ja okeh..
boleh juga steam ikan,ayam dan daging..
magik kan??
hihihi



steamer dan blende dalam 1..
^__^
 dapat spatula dengan bekas air sekali.
dekat bekas tue dah siap sukatan air.

dalam manual ada ajar untuk fruit berapa ml..
daging berapa..
carrot berapa..

so jangan risau ok :)




meh tengok buku resepi pulak.


berbaloi kan???




harga RM459 SAHAJA.

tapi diskaun dapat la 
RM367.20
free postage.


^____________________________________________^
puas hati gila.
atleast aku ada beli something untuk nur adelia menggunakan duit ringgit aku.


mak sayang kamu,adelia.
xoxo



nak tengok video macamana nak guna avent nie ,boleh klik 

Comments

Mila Ahmad said…
adelia dah start makan ea ....
Mimy Hamid said…
bestnya mummy dia beli kan adelia blender...mesti adelia makan sedap ni...akak pakai keje renyah sikit la...2x kali keje...pakai blender biasa je...
safiyyah osman said…
Kak mimi xpa buat krja qenyah dpt pahala lebih :)..
Cikbintang said…
alhamdulillah...Semoga Allah sntiasa mberi rezeki pd sis dan family..amin ;)
veesakura said…
alhamdulillah..mahal jugak ek. kene kumpul duit ni sementara hussein blom bley makan. hehehe
ryy.han said…
Slmt memasak....nyum2...

Klu blm join group fb HSFFYB, jum join..
Davnes said…
hai...beli di mana blender ni?

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim