Skip to main content

NURSING IN PUBLIC,adakah anda malu???

assalamualaikum.. hye peeps.

so far,aku tak rasa jangal pun..or rasa malu..tapi aku rasa best...rasa urban gila.ahahaha..start aku beli nursing cover 1st year nie memang tahap konpiden aku nak NIP tu jadi tinggi.^__^






nursing yang aku pakai nie bagus.
sebab boleh outer luas dia.
so baby tak rimas.

nursing nie cover sampai belakang.
brand 1st year.
harga dalam 49 ke 50 kot.


sejak aku beli nursing cover nie..
memang aku dah tak segan nak nip.

rasa xrisau dah.
lagi pun warna hitam.
bila hitam tak tarik perhatian orang sanagat.

so sapa yang belum beli..
or nak tukar dari nursing lain ke brand lain..
boleh try nrand nie..
beerbaloi.


tata.

Comments

Cheyan said…
Eeee comeiii..I ada tp yg poncho dr autumn..tp agak susah skit nak pakai..n kecik..
veesakura said…
same here. me tak kisah pon nak nip kat mana2. asalkan dah time nyusu and Hussein lapar, laju jer akak bagi.hahaha!! ala, bukan nampak ape pon. dah cover baekk punya kan :)
tam said…
Brand pe ye....kt ne bli.. :).
CikNaa said…
ciknaa nak cari jugak la :)
tam said…
Ne bli nyer piya.....?brand pa....
Zie said…
dah baby lapar memang dah tak malu dah... selak ja. cover dgn tudung...
mRs mysarah said…
akak dh jarang guna nursing cover sebab Hafiy tak berapa nak duduk dalam. dia suka selak2 tarik2 kain. menggelabah okayyy takot nampak hahaha
umairaharis said…
da xbole order romper lg ke??
sy cari entry dye xjumpe pown..
aTy _faRed~ said…
aty tak kisah nip..asalkan terlindung dan tak napak aurat.. pakai shawl..tapi nak gak beli nursing cover macam awak nyer ni..nampak cantik n mudah...:)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..