Skip to main content

Nur Adelia dah berusia 6bulan. Dah besar anak mak.

assalamualaikum..


adelia dah masuk 6bulan. ^__^. dia punya telatah tue memang kalau tak bagi hati kami laki bini melting tue bukan nur adelia la...kadang tue perangai dia buat aku dengan husband gelak kaw2...heehehehe..


1. adelia dah start makan pada 26.8.2012 hari tue.so far ok la.aku start introduce ke dia buah-buah dulu.sekali sehari untuk minggu pertama nie.


2.adelia dah boleh meniarap dengan pronya...dan dia pun dah pandai nak lentang badan balik bila dah penat meniarap.^__^


3.kepala dah tuff gila.


4.adelia akan sengih senyum dekat orang tertentu ja.kalau orang yang dia xkenal muka dia gengter gila..ahahaha..senyum pun xmau..acah p la macamna pun...dia tetap muka gengster..huhuhu


5.adelia takut dengan orang yang ada janggut.kecuali ayah dia sendiri. -.-''. menangis-nangis xmau ok kalau orang tue ada janggut.


6.suka dengan orang perempuan berbanding orang lelaki.maybe dia suka orang yang suara lembut-lembut kot.lelaki kan suara acah pun dah macam kilat.hahaha


7.xboleh terpekik terlolong depan adelia.nanti dia nangis.yala dok dengan aku mana ada bising macam pesta.maybe dia terbiasa dengan suasana yang xbingit.


8.senang tidoq.susu kenyang-kenyang,letak dekat toto,insyallah dia akan tidor dengan sendirinya :).


9.dah pandai pegang botol.dah pro.


10. dah pandai capai mainan dan campak mainan sendiri.kalau sua mainan dekat dia,laju ja tangan capai.^__^


11.telinga dia sangat peka dengan bunyi.syukur alhamdulillah.


12.suka mandi!!.


13.anak yang manja.kalau nak aku dodoi dia tidoq,aku mesti peluk dia dari belakang,sambil tepuk2 bontot dia..tapi jarang sangat la dia nak aku dodoi.xpun dodoi kot depan,aku kena laga dahi aku dengan dahi dia...sambil tepuk2 dia..adelia sangat manja.


semoga adelia membesar dengan sehat.amin.



Comments

fifi tiez said…
bestnya dah ada anak sendiri.. :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..