Skip to main content

bawa diri balik kampung dengan nur adelia.

assalamualaikum.. hye peeps.


khamis haritu aku tumpang dana dengan ena balik kampung.1st time jumpa dana dengan ena secara face to face.sebelum nie sembang dekat cyber ja.kenal dah lama.dari zaman aku study lagi.

kami gerak dari sri hartamas pukul 6ptg.dana drive sampai ke sungai petani.aku dengan adelia duduk belakang lena. T______T

thanks you dana n ena. ^_^

berbuka di rnr sg.buloh.lepas tue stop sat dekat sg.perak.


jom layan gambar.

cik dana yang belakang tue.
cik adelia yang duduk atas bumboo seat nie.
adelia baru bangun tidor.
dari sg bulog ssampai sg.perak dia lena.

bumboo seat tue memang aku bawa.
senang.
adelia kan dah xmau dok baring sangat..
terpaksa la bawa seat dia nie.
hihi



adelia dengan ena.
adelia nie mau dekat orang.
tak tau la kedepan-kedepan nie dia dah xmau.

bila dia xmemilih orang,senang aku nak rest.
HAHAHAH


kami stay dekat kampung sampai ahad petang ja.
pukul5 dah gerak dari rumah kak dana.



hari jumaat berbuka dan tidur rumah mak fuziah.
^__^
mak buat sup daging!sedappppppppppp..
cicah dengan sambal kicap.
perh!



kangkung goreng sambal belacan!
nie feveberet aku.
buh ketam.
yumyumyum..


malam tue afifah mai rumah.
sebab dia nak buat baju kurung dekat adelia.
ukur badan segala.

so dah settle bab baju raya adelia.
ada orang sponsor.
hihhi
tq aunty pipah.

esok tue,tidor rumah ayah.
berbuka puasa dekat rumah tok kola(tok tiri).

meriah kau nyah!!!hahaha
macam-macam ada.
aku tambah nasi 3pinggan! 
^________________________________^

malam tue ayah bawa p bazaar jam besaq sebab aku nak beli tudung dengan kasut raya dekat adik-adik,dengan tok kola.

dapat la sorang dua helai tudung dengan sepasang kasut raya.
aku punya belum beli pun lagi.

tumpang ada duit nie kan,saja belanja adik-adik.

pagi esok tue ayah tanya..
"semalam hg habis berapa ratus beli dekat adik-adik?"

aku jwab
"sikit ja..setahun sekali..ayah nak apa-apa dak?"

ayah macam biasa...xakan minta-minta dekat anak dia..
aku belum beli apa-apa lagi dekat ayah,mak dengan mak sarimah.

dekat raya nanti baru beli kot dekat mak ayah.
^____^


pukul11.45 lepas masak-masak bekal untuk berbuka dekat rnr,aku p rumah bff aku.
jumpa adik,mama dengan mak tok semua.
bff aku ddatang ambik dekat rumah.
hari tu lepa xdan nak tengok adelia.
so dok la lepak rumah zana sampai pukul2.30ptg.

zana.mama n adelia.


pukul 5 gitu ,kami pun gerak balik.
berbuka di rnr tapah.

adelia macam biasa.
jadi sleeping beauty..






aku balik nie dan jumpa afifah dengan zana ja..kawan-kawan pakat tanya bila bali kampung,sebab lepa nak set tarikh untuk berbuka,kalau boleh aku boleh join sekali.lepa semangat nak jumpa adelia ja...sobsobsob..xsabar nak lepak sama-sama lagi. ^_^.


tata.

Comments

('',)pzAEdy~ said…
adelia n her teddy ! so cute!!
~ NANA ~ said…
cute giler adelia! sesuai dgn nama dia...hehe...badan bambam rasa nk cubit2 jer

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di