Skip to main content

rutin tidur Nur Adelia sekarang.

assalamualaikum.. hye peeps

rutin dah berubah.aku dah boleh relax sikit dan tidur pun lena. ^__^. adelia memang tidur lambat,maybe sebab mak dia pun lambat tidoq..tapi kalau dia mengantuk sangat memang dia akan lena awal. kalau keluar jalan-jalan,memang mata dia celik ja...bila sampai rumah confirm lena..hihihi...

sekarang,nur adelia dah jarang bangun minum susu.kalau tidak dua jam sekali memang dia bangun.sekarang 2 ke 3kali gitu ja dia bangun.memang jarang la.dapat la mak dia lena.

bangun tidoq dalam pukul9 gitu..dia akan main-main sorang-sorang dia.kadang tue main sampai terlena balik.kalau boring,dia merengek..

senang bela la adelia nie. ^_^

sekarangkan dah pandai isap jari,aku susu-susu letak dia atas tilam dia,terus nanti terlelap sambil isap jari.

habit isap jari nie, xboleh nak larang..memang semulajadi.
aku biarkan aja..
tapi if tengok dia asyik isap lama sangat.
aku angkat bagi isap susu.
kenyang pun kenyang.
ahaha



sekarang,waktu siang pun boleh dikatakan adelia tidur lama juga.
ada la sejam gitu..

pukul7 ke pukul 7.30 kadang dia akan terlena..
kadang pukul 8 ke 9 tue dia tidur..


adelia akai dah banyak..
mengada-ngada tue ikut mood ..
*_*

semoga anak mak membesar dengan sehat.
amin.
xoxo

Comments

nanti lg la akai byk...

mcm kakfarah ha mulut pokpok..pokpek..

dgn baju nak memilih sendiri even pakai utk hari2..@ p jln2..

kalau kita pilih dah tak suka..

boleh poning lo..
puansazusarin said…
comel jer adelia isap jari yer =)
Riana said…
Bukan main adelia tido..ihi =)
LiAnA said…
hihi lepas ni dia akan tukar lagi rutin tido.. terutama bila dh start merangkak dn melasak.. tido siang pun ala kadar.. mak dia yg kelam kabut buat keje huwaaaa
Ardini Humaira said…
ololooo adelia... tomei :D
MYRAspberry said…
comel je adelia isap jari.
pasni isap ibu jari kaki tanda nak adik la plak. hehe
Mimy Hamid said…
akak suka entry ni...baru plan nak buat pasal Fayel tido...bleh ek sama entry..bukan copycat tau

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..