Skip to main content

gold coast morib.

assalamualaikum.. hye peeps.

hari ahad haritue,husband bawa aku dengan nur adelia p morib..kebetulan kak jue(SIL) tidur sana dengan abg shahrul n anak-anak..kami p menyebok ja..HAHAHAHA..dah la p sehelai sepinggang =..="

sekali kak jue belanja tiket untuk mandi manda!aku memang teruja la...HAHA..kalah adelia.best gak la tempat mandi dia...kami gerak dalam pukul3.00 macam tue...


sekarang susah juga nak snap gambar adelia..
bergerak merata.
=..='

sejam kot sepang p morib nie..
ka 45min ntah..
adelia memang lena la kan..


yeeeaaaayyyy!
dah sampai!

besar gila parking dia.
ramai orang pulak tue.....


tak tunggu lama..
tukar baju ,buang pampers adelia..
terjun!!!

1st time adelia swimming.
mula ingat dia nak menangis..
hihhi

tapi muka mula-mula memang muka takut la..
-.-"

lama-lama relllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaxxxxxxxxx ja dia..
siap dok isap jari ja kerja dia...







tapi xmandi alma pun sebab dah petang sangat..
takut juga kalau-kalau dia selesema.

dok lepak dalam air dalam 30minit terus angkat..
itu pun ketaq-ketaq..
tapi jari memang xlepas la dari mulut.
=..='

best juga trip nie..
tq kak jue dengan abg shahrul sebab belanja..
gerak balik dalam pukul 10malam macam tue.
cuma kak jue ja tidur sana.

kira nie 1st time la aku p berjalan macamnie selama setahun kawen nie..
-.-"
pity me..


p/s
::nak tanya,sapa pernah p fraser hill?best x?

Comments

ieda said…
bestnya adelia mandi manda kat pool
sha said…
piya...sis br je g 9hb br2 ni....sbb morib ade pakej...skang ni pn dia wat pakej sekali main moto empat tayar ngn spa...tp satu mlm je la...best kalo nk rilek2...dlm bilik ada jakuzi lg....xpuas berendam kt theme park berendam dlm jakuzi lak...hehehe....maybe lps ni nk g lg...
Ina Khairina said…
kak penah p fraser hill sblm pindah blk sp ni,x best mana pun....xdak apa atas tu,best lg bukit tinggi
LiAnA said…
bagi akak fraser hill tak best haha.. dahle jln mcm hape je.. sampai atas nan ado.. baik pi cameron lepak2 lagi best.. tunggu adelia besar skit pi naik genting pulak ;-)
Mimy Hamid said…
Fraser Hills pegi balik ok la...tempat dia menyeramkan la..sunyi ...lagi ada baby ni ...tak sesuai...


nanti leh ar adelia date ngan Fayel eh mandi manda pool...

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim