Skip to main content

Adelia's 5month milestone.

assalamualaikum.. hye peeps.





adelia dah masuk 5bulan!!!!yeaayyyyy!rasa macam xcaya....selalu cakap dekat husband "nampak adelia besaq la..."..tilam kabu dia dah nampak kecik...seronnnnooooooooooooooookkkkkknya anak dah besaq... ^_____^


bulan depan dah boleh suap makan.double yeayyy!!! ^_^...sekarang akai adelia pun dah banyak.....dah pandai mengamuk untuk perhatian.hihihihi...dah selalu teman mak dia dekat dapur....behave ja....sengih-sengih...alahai.....lega hati.^_^

adelia sekarang dah cekap meniarap.tapi dia lagi feberet untuk duduk.jangan coba-coba bagi baring..nanti uweekkkkkk..nangis. T__T...atau pun dia akan usaha nak bangun duduk if dia baring atas badan.

tapi adelia tune tangan xpandai sangat...dia akan tersepit tangan dia..hahaha...tapi kepala memang no problem dah...dah kuat sangat dah. ^___^




adelia punya habit tidur memang dah berubah sikit.tidur makin lewat dan bangun pun makin lewat...tapi dia still cergas ja....senyum sokmo kalau mood baik...

dia dah cam siapa mak apak dia...orang yang 1st time tengok memang muka dia serius ja...kedekut nak senyum..acah-acah garang.tambah kalau mengantuk or mood xbaik...

adelia dah boleh pusing badan sambil menelentang....tau-tau kepala ke mana kaki kemana...buaih....tapi aku ras syok ..hahahhaa...kadang bagi tidoq...bangun tidoq dah kepala ketepi...bantal peluk kemana.. T__T.

sekarang aku dah xbagi adelia mandi dalam tab dia tue...aku bagi duduk dekat bumboo seat...sebab senang..kalau tidak..dia punya tahap isap ayaq mandi tue...masyallah....cupcupcup...macam sedap sangat...hahaha



dah pakar hisap jari,terer gila!kalau dulu terjaga tidur,dia nangis nak bergantung ja...sekarang...isap jari..tapi kalau kerap terjaga..aku angkat susukan juga...kesian pulak dok biaq isap jari.


adelia kalau mengantuk,dia xtidur..dia mengamuk dulu....sekarang kalau dia mengantuk..kena susu...kalau xmau susu,kena letak atas tilam dia...biar dia nangis sikit-sikit nanti dia mesti terlena sendiri...


adelia dah potpetpotpet dengan jayanya...abooooo...boooo..boooo....sambil bawa keluaq ayaq liuq..hahaha...dah ada tone dah suara dia...




dah pandai ambik mainan sendiri,aku saja letak mainan jauh sikit...pastu buat-buat pandang dekat lain...kaleh tengok..dia dah capai mainan tue...macam biasa masukkan ke mulut....


buat masa sekarang nur adelia sehat walafiat.baru pernah demam sekali..selesema sekali.kalau aku dengar dia tidur bunyi krohkroh..aku bagi dia makan ubat hemeopati yang still dok ada lagi..bila makan,esok malam tue alhamdulillah ok..

nanti akan update lagi pasal checkup adelia.

tata.




my fav~~~
love u mr darling.


Comments

Siti Shuhadah said…
comel adelia !!!
PUAN SUE said…
SWEET JE TGOK ADELIA NI..
farah hairuddin said…
adelia mmg x tido dalam buai ke?senangnya tidur..
mRs mysarah said…
adelia dh makin jelita. booking buat menantu buleh? agagagaga
gincuitumerah said…
salam..comey je adelia duk kerusi tuh..kt mne ye u li kerusi duduk tuh..my daughter pun dah 5 months..teringin nk letk die kt kerusi duduk tuh..
tq

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi